vineri, 29 martie, 2024

Cum se prajesc corect carnatii de casa. Metoda folosita pana acum e gresita – Cum sa-i prajesti ca sa fie cat mai pofticiosi

Distribuie:

Publicat:

Cine nu stie ca poti praji carnatii rapid, in tigaie sau ca ii poti pregati pe gratar? Expertii sustin, insa, ca exista un mic detaliu care le scoate in evidenta gustul si aromele si ca, cel mai probabil, toti am gresit la prepararea carnatilor, pana acum. Niciuna dintre metode – prajit in tigaie sau preparat la grata r- nu este gresita in sine, doar ca nu le permite deloc carnatilor sa isi atinga intregul potential de arome, informeaza site-ul culinar TheWhyChef.com, citat de The Sun. Site-ul explica cum sa prepari carnatii perfect: sa ii prajesti intr-o tigaie, la foc foarte mic, cu doua linguri de ulei nesarat pentru 30 de minute. Nu doar ca untul scoate in evidenta toate aromele, dar prajirea astfel ofera si o textura deosebita carnii.
Intoarce-i din cand in cand si, orice ai face, rezista tentatiei sa dai focul mare si sa termini rapid prajitul.

Ingrediente:

  • 500 g carne de porc
  • 500 g carne de minzat
  • condimente
  • 250 g slanina
  • sare
  • piper
  • usturoi
  • 2 intestine

Mod de preparare:

Se trece carnea prin masina de tocat, se amesteca, se sareaza si se pipereaza dupa gust. peste amestec se pun condimente (coriandru, nucusoara pisata, zeama de usturoi) se amesteca din nou si se umplu cirnatii cu ajutorul unei pilnii atasate la capatul masinii de tocat. Se pune carnea tocat din nou in masina si se invirteste pirgia masinii usor ca sa nu se rupa intestinele. Cu mina se misca umplutura spre capatul intestinului care se leaga cu ata la capatul de jos.
Inainte de a se trece la umplerea cirnatilor, se puna apa rece in carne, pentru ca umplutura sa alunece usor. Cind operatia s-a incheiat, se leaga intestinul si la celalalt capat si se pun cirnatii la rece doua zile, de preferinta in camara uscata, in curent de aer. Se folosesc proapseti, dar se pot pastra mai mult timp daca se afuma usor.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img