vineri, 26 aprilie, 2024

Cum se prepara unguentul cu patlagina, leac pentru hemoroizi, furuncul, arsuri, taieturi, eczeme

Distribuie:

Publicat:

Cicatrizanteemolientebactericide, hemostatice si antiinflamatorii, frunzele de patlagina sunt un dar nepretuit oferit de natura. Aceasta planta, care creste de la campie pana la deal, este aliatul persoanelor care sufera din cauza unor rani, arsuri, furunculeeczeme, hemoroizi sangerani, plagi infectate, taieturi, intepaturi de insecte.

Astfel de probleme pot fi tratate cu ajutorul unui unguent cu patlagina, un preparat care se prepara foarte usor si pentru care ai nevoie doar de doua ingrediente: 200g untura de porc sau unt cu 80% grasime si 100g de frunze proaspete de patlagina.

Mod de preparare: frunzele de patlagina se spala bine, apoi se sterg cu un prosop curat. Dupa ce s-au uscat, se toaca marunt cu un cutit. Untura se pune la topit, pe foc mic, dupa care, se adauga frunzele taiate marunt, amestecandu-se mereu cu o lingura de lemn, aproximativ 5 minute, pana cand compozitia se omogenizeaza. Apoi se ia vasul de pe foc, se acopera si se lasa la racit, pana a doua zi.

A doua zi, se incalzeste, din nou, la foc mic vasul, in asa fel fel incat compozitia sa se dilueze usor si sa poata curge. Se strecoara toata compozitia printr-un tifon des si se pune la pastrat in borcanase din sticla de culoare inchisa si se pastreaza la rece.

Mod de administrare: locul pe care se va aplica alifia, trebuie spalat bine si dezinfectat, pentru a fi curat. Alifia se aplica in strat subtire, direct pe locul afectat, de 3-4 ori pe zi.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img