marți, 23 aprilie, 2024

Cum se prepara zacusca picanta de vinete

Distribuie:

Publicat:

Daca preferi preparatele picante, atunci e musai sa incerci reteta picanta de zacusca cu vinete si gogosari. Trebuie sa ai cel putin cateva borcane in camara, pentru a-ti satisface pofta la iarna.
Usor de gatit si delicioasa, reteta picanta de zacusca cu vinete si gogosari este gata in cateva ore si este numai buna de savurat in zilele reci de iarna.

Ingrediente necesare pentru reteta picanta de zacusca cu vinete si gogosari:

patru kilograme de vinete
trei kilograme de gogosari
500 de ml de ulei
trei kilograme de rosii mari
2-3 capatani de usturoi
1,5 kilograme de usturoi
200 de grame de ardei iute
doua foi de dafin
sare si piper, dupa gust

Mod de preparare reteta picanta de zacusca cu vinete si gogosari:

Coace vinetele, iar apoi curata-le si lasa-le la scurs intr-o sita. Intre timp, coace gogosarii, curata-i si lasa-i la scurs. Evident, nu uita sa elimini semintele si taie-i in bucatele mici. Curata si toaca ceapa marunt, dupa care pune-o la calit in ulei, la foc mic, pana cand devine transparenta. Adauga ulterior usturoiul curatat si tocat marunt, dar si rosiile fara pielita si taiate feliute subtiri.

Ulterior, adauga si bucatile de gogosar copt, vinetele coapte si maruntite, dar si ardeiul iute taiat rondele. Condimenteaza cu sare si piper si lasa totul sa fiarba la foc mic.

Cand sosul s-a ingrosat si uleiul s-a ridicat deasupra, zacusca este gata si se da la o parte de pe foc. Se toarna fierbinte in borcane de 400 g, lasand un spatiu gol de 2 cm din marginea borcanului. In fiecare borcan se pune deasupra cate o lingura de ulei fierbinte, inainte de a pune infileta capacul.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img