marți, 16 aprilie, 2024

Cum se realizeza corect si sanatos igiena intima la femei

Distribuie:

Publicat:

In timpul menstruatiei, zona intima are nevoie de o igiena mai riguroasa, in sensul ca trebuie sa te speli de doua ori pe zi, cu acelasi produs delicat.

Medicii au pareri impartite in privinta spalaturilor vaginale, medicii au pareri impartite. Unii recomanda folosirea irigatoarelor pentru spalaturi o data pe saptamâna si mai ales dupa un contact sexual neprotejat. Persistenta spermei in interiorul vaginului poate altera flora normala, crescând riscul infectiilor cu Candida. Alti medici recomanda aceasta metoda doar in cadrul unor tratamente pentru infectii sau inflamatii. Ei se declara impotriva utilizarii ei pe termen lung, pentru ca si in acest caz exista riscul de a pune in pericol flora vaginala normala. In plus, irigatoarele din plastic pot provoca leziuni interne, daca nu sunt utilizate corect. Cere parerea medicului tau in privinta acestui subiect. Spalaturile vaginale nu trebuie sa faca parte din ritualul zilnic de curatenie. Saptamânal insa, poti face spalaturi externe cu ceai de musetel, galbenele, pelin sau cu amestecuri ale acestor plante.

Zona intima are nevoie de o atentie mai mare in privinta igienei decat alte zone ale corpului. Ingrijirea trebuie sa fie delicata si facuta corect.

Infectiile pot aparea foarte usor, fie din lipsa igienei, fie din exces de zel. Unele femei exagereaza in privinta igienei intime si folosesc produse agresive, antibacteriene. Acestea distrug flora naturala a zonei si scad astfel apararea in fata infectiilor. Medicii spun ca o singura spalare pe zi, cu apa si sapun special pentru igiena intima, este suficienta. Sunt recomandate produse dermatocosmetice care au un Ph adaptat mucoasei genitale si care contin substante care curata delicat. Evita produsele intens parfumate, pentru ca exista riscul ca substanta parfumanta sa irite mucoasa.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img