vineri, 26 aprilie, 2024

Cum si cand e indicat sa bem apa cu lamaie pentru a arde grasimile

Distribuie:

Publicat:

Lamaia este cunoscuta pentru continutul bogat in vitamina C si numerosi nutrienti, minerale (potasiu, calciu si magneziu), pectina, flavonoide si uleiuri esentiale. Lamaia contine si pectina, o fibra solubila care se umfla in stomac cand intra in contact cu apa. Din acest motiv, apa cu lamaie reduce pofta de mancare prin cresterea senzatiei de satietate, scrie adevarul.ro, care citeaza thriveglobal.com.

Datorita compozitiei sale, lamaia favorizeaza producerea de sucuri gastrice, ceea ce face ca produsele alimentare sa se descompuna mai usor. Astfel, apa plata cu lamaie imbunatateste digestia si scade riscul de a ne confrunta cu balonarea.  

Lamaia este foarte bogata in flavonoide, metaboliti care ii dau posibilitatea de a inlatura grasimea din sangele nostru. De asemenea, accelereaza metabolismul, ajutandu-ne sa ardem mai multe calorii. Nutritionistii subliniaza faptul ca apa cu lamaie ajuta la pierederea naturala in greutate atata timp cat este dublata de o dieta echilibrata. Pentru rezultate cat mai bune, se incalzeste un pahar de apa in care se adauga zeama de la o jumatate de lamaie. O altă metodă este adăugarea unei lămai tăiate felii intr-un borcan cu apă, lichidul putand fi consumat abia după cateva ore. Consumati un pahar de apă cu lămaie cu aproximativ 30 de minute inainte de fiecare masă. D.H.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img