marți, 19 martie, 2024

Cum stii ca ai pietre pe amigdale. Vezi si cum poti sa le elimini pe cale naturala

Distribuie:

Publicat:

Pietrele pe amigdale sunt depozite mici de calciu care se formeaza si de depun in crapaturile acestor mici organe localizate in gat. Nu sunt doar dureroase, ci sunt si o cauza pentru halitoza.

Aceste pietre sunt aglomerari de mucus, bacterii si resturi alimentare si apar frecvent la persoanele care se confrunta cu infectii ale amigdalelor. Bacteriile care contribuie la formarea acestor pietre sunt producatoare de sulf, de aceea si mirosul suspect pe care il numim respiratie urat mirositoare.

Rolul amigdalelor in apararea sistemului imunitar

Simptomele pietrelor pe amigdale
Atunci cand pietrele sunt mici, nu apar semne, insa atunci cand sunt mai mari, pot sa apara:

– dureri de gat, gat iritat

– amigdalele rosii

– senzatia ca ceva este blocat, cu sau fara durere

– dureri de urechi

– dificultati de respiratie

– difucultati la inghitire

– respiratie urat mirositoare

In unele cazuri, aceste pietre sunt vizibile in spatele gatului, sub forma unui nodul sau a unor pete albe.

Amigdalele nu trebuie scoase inainte de pubertate!

Remedii naturiste pentru pietre pe amigdale
Gargara cu apa si sare. Ucide o mare parte dintre bacterii. Puteti sa va faceti un obicei din a face zilnic gargara cu apa sare pentru a preveni dezvoltarea pietrelor pe amigdale.

Usturoi. Mesteca usturoi de cateva ori pe zi pentru a elimina pietrele natural si eficient. In plus, usturoiul va ajuta sa combateti orice bacterie care ar putea contribui la formarea pietrelor.

Suc de lamaie. Contine vitamina C care ajuta la eliminarea pietrelor de pe amigdale. Amesteca mai multe linguri cu suc de lamaie cu o ceasca de apa calda si beti incet. Poti sa adaugi si un pic de sare in apa cu lamaie.

Gargara cu otet de mere. Acest otet contine acid care va ajuta la eliminarea pietrelor amigdalelor. Puteti utiliza otet de mere sau otet alb, dar diluati-l cu apa inainte de a incepe gargara.

Uleiuri esentiale. Uleiurile esentiale, cum ar fi cel de smirna, lemongrass si cimbru, au proprietati anti-inflamatorii si anti-bacteriene si sunt foarte benefice in aceste conditii. Este o idee buna sa adaugati doua-trei picaturi din acest ulei pe periuta de dinti in timp ce periati dintii. Ati putea pulveriza, de asemenea, aceste uleiuri esentiale direct pe amigdale.

Morcovi. In timp ce mancam morcovi sau alte legume tari precum telina se formeaza o mare cantitate de saliva care ajuta la distrugerea bacteriilor.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img