vineri, 26 aprilie, 2024

Cum stii ca bebelusul are o alergie

Distribuie:

Publicat:

Ce este alergia
Corpul nostru este construit în asa fel încat sa ne apere de tot ce ne-ar putea face rau. Numai ca, uneori, percepe anumite semnale ca fiind amenintatoare, desi nu sunt. Exact asta se întampla în cazul alergiilor. Acestea apar ca reactie a sistemului imunitar la un aliment perceput ca fiind un pericol. Atunci, elibereaza anticorpi pentru a se apara.

Semnele ca bebelusul are alergie 
Simptomele clasice ale alergiei sunt usor de recunoscut. Apar tulburari respiratorii, iritatii pe piele, mancarimi, iar uneori se umfla buzele si limba. Unii copii au si varsaturi, diaree sau constipatie. În cazuri grave, se poate instala socul anafilactic. Acesta poate duce chiar la moarte, daca nu se intervine de urgenta.

La ce fac alergie cei mai multi copii
Fiecare copil este diferit si reactioneaza diferit la tot ce manca si la tot ce-l înconjoara. Exista însa o lista a alimentelor cu potential alergenic mare, ce declanseaza reactii alergice la multi dintre micuti. Circa 90% dintre copii au reactii la: oua, lapte, grau, soia, nuci, peste, fructe de mare. 
Atentie! Bebelusul poate face alergie si la scutece

Ce ai de facut daca bebe are alergie
De la primele semne ale reactiei alergice, mergi cu micutul la medicul pediatru! Acesta te poate îndruma catre un medic alergolog, care va identifica alergenul si va recomanda tratamentul potrivit. Tot el va stabili daca micutul tau are alergie sau intoleranta la un aliment. Desigur, vei exclude imediat din dieta copilului alimentul la care este alergic.

Cum poti feri copilul de reactiile alergice
Potrivit specialistilor, alergiile pot fi prevenite prin prelungirea, pe cat posibil, a perioadei de alaptare.
O alta posibilitate este sa introduci gradual alimentele în dieta copilului. Astfel, poti observa daca vreunul îi provoaca reactii alergice sau nu. 

Daca micutul tau este alergic, nu te îngrijora. Exista tratamente eficiente. În plus, majoritatea alergiilor dezvoltate in primii ani de viata, dispar pana spre varsta de 8 ani.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img