vineri, 29 martie, 2024

Cum stii cand organismul tau e incarcat de toxine

Distribuie:

Publicat:

Ne intoxicam cu propriul nostru mod de viata, iar consecintele pe termen lung sunt severe: afectiuni cardiovasculare, afectiuni degenerative, imbatranire precoce, etc. Mirosul corpului si respiratia urat mirositoare, oboseala si insomnia, sunt printre primele semne ce indica ca un organism este incarcat cu toxine iar aceste simptome apar cu multi ani inainte ca sa apara primele semne evidente ale unor boli. Este necesar sa intelegeti ca atunci cand boala este instalata, degeaba se apeleaza la medicamentele de sinteza, caci pana nu se detoxifiaza organismul, nu se va putea scapa de o boala cronica. Asadar, detoxificarea inseamna o modificare a stilului de viata, “ajutata” de ceaiuri si regimuri alimentare ce stimuleaza organele direct implicate in curatarea organismului.

In cazul nevoii de detoxifiere, organismul ne ofera cateva semnale pe care nu trebuie sa le neglijam: – Starea de oboseala permanenta care devine din ce in ce mai intensa si mai greu de combatut, mai ales daca alegeti sa folositi energizante; – Aveti insomnie sau simtiti nevoia sa dormiti tot mai mult, iar cand va treziti resimtiti in continuare senzatia de oboseala, ca si cum n-ati fi dormit decat o ora; – Depresie, anxietate, stare de iritabilitate, isterie, lipsa puterii de concentrare, plictiseala, indispozitie, lipsa initiativei; – Transpiratia devine urat mirositoare; – Daca nu aveti o evacuare eficienta a intestinelor, care sa se desfasoare in fiecare zi, toxinele sunt reabsorbite in sange si asta va afecta sanatatea. Fecalele prind un miros fetid destul de puternic, ceea ce demonstreaza incarcarea si perturbarea florei intestinale, acest simptom fiind insotit de tulburari ale tranzitului intestinal, manifestat in special prin constipatie; – Foarte multi oameni se trezesc dimineata cu o respiratie urat mirositoare sau o limba incarcata cu depozite albicioase care se pot acumula si in jurul buzelor. In medicina orientala este un semn al incarcarii cu toxine a sistemului digestiv, in special al colonului (intestinul gros). Aceasta problema poate indica faptul ca ficatul si colonul nu mai sunt capabile sa elimine toxinele; – Scaderea imunitatii cu raceli frecvente, recidive ale unor boli (cum ar fi candidoza) sau aparitia unor boli infectioase sau metabolice.

Mai sunt prezzente: – Dureri de cap frecvente si stari de somnolenta, care pot asocia chiar si greata; – Cresterea poftei pentru alimentele care se cunosc a fi nesanatoase, in special pentru dulciuri; – Daca aveti dificultati in a pierde in greutate, acesta este semnul care va indica faptul ca aveti o alimentatie gresita, incarcata cu toxine. Unele toxine, cum ar fi dioxinele si pesticidele sunt stocate in celulele de grasime; – Aparitia frecventa de eruptii acneice, urticarie, prurit si alte iritatii sunt un semn ca organismul are nevoie de o curatare profunda de la interior catre exterior; – Perturbari ale apetitului sexual si ale ciclului menstrual; – Daca aveti reactii puternice atunci cand mirositi parfumuri, fum sau alte mirosuri puternice, este posibil ca organismul sa fie supraincarcat cu toxine.

Sfaturi utile: Bea ceai verde, care este un purificator natural; Bea multa apa alcalina pentru a elimina aciditatea din organism; Mananca alimente bogate in fibre, care includ fructe si legume precum si nuci si seminte; Evita alimentele procesate si glucidele rafinate, cum ar fi painea alba si pastele. Citeste etichetele produselor alimentare pe care le cumperi, pentru a evita pe cat posibil aditivii; Una dintre cele mai bune metode naturale de excretie a toxinelor este transpiratia, asa ca efortul fizic si saunele fierbinti potenteaza efectul curelor de detoxifiere; Practica tehnici de respiratie profunda; Elimina total consumul de alcool si evita sa iei medicamente inutile; Consumul de fructe este foarte benefic pentru curatarea interna si eliminarea toxinelor. Mananca fructe proaspete in locul celor conservate; Consumati cat mai des sucuri naturale, pe care sa le preparati singuri in casa.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img