joi, 25 aprilie, 2024

Cum stim cand e bine sa suplimentam aportul de vitamine

Distribuie:

Publicat:

Iti spunem care sunt cele mai evidente semne ca ai lipsa de vitamine. Unele simptome pe care corpul tau le manifesta pot fi considerate normale, insa acestea ascund cateva probleme de sanatate care se pot agrava in timp. Oboseala, durerile musculare, lipsa poftei de mancare, uscaciunea pielii sau tulburarile digestive sunt principalele semne ca nu te vitaminizezi cum trebuie.

Specialistii de la Universitatea din Harvard au facut o lista cu simptomele care anunta lipsa vitaminelor din organism. Vezi mai jos ce vitamina iti lipseste:

VITAMINA C

Lipsa vitaminei C se manifesta prin sangeri gingivale frecvente si pielea iritata. Ochii se inrosesc atat in zona pupilelor cat si a pleoapelor, iar pe fata apar pete maronii. Un alt semn ca nu ai suficienta vitamina C in organism este caderea parului si starile depresive dese.

VITAMINA B3

Lipsa acestei vitamine se manifesta prin piele iritata. Cosurile si eczemele nu apar tot timpul din cauza consumului de grasime nesaturata. Mancarimile dese, mai ales in zona intima, indica de asemenea lipsa vitaminei B3.

VITAMINELE B2 SI B12

Poti sa iti dai seama foarte simplu ca iti lipsesc aceste vitamine: buzele se crapa usor, iar senzatia de furnicaturi la incheieturi este frecventa.

VITAMINA D

Durerile musculare ori articulare iti spun ca trebuie sa consumi alimente bogate in vitamina D. Carenta acestei vitamine se manifesta mai ales in perioada iernii, cand soarele lipseste din viata noastra. Poti recupera lipsa de vitamina prin suplimente, insa trebuie sa te consulti tot timpul cu un doctor inainte de administrare.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img