joi, 18 aprilie, 2024

Cum te ajuta uleiul de susan

Distribuie:

Publicat:

Semintele de susan sunt sursele unor fitonutrienti importanti, precum gasimile esentiale omega-6, antioxidantii de tipul flavonoizilor fenolici, vitaminelor si fibrelor alimentare cu proprietati benefice sanatatii. Uleiul din aceste seminte este mentionat in cartile de medicina inca din India antica datorita efectelor sale antibacteriene si antiinflamatorii. In perioada recenta s-au descoperit insa cu atat mai multe beneficii ale acestuia. Compozitia sa il recomanda drept un produs ideal pentru piele si par. Contine acid linoleic, acid oleic, palmitic si stearic. De asemenea, uleiul este bogat in vitaminele E si K, antioxidanti naturali importanti pentru sanatatea pielii. Beneficiile uleiului de susan. Uleiul de susan iti face pielea mai frumoasa si mai sanatoasa: zincul din seminte de susan pot stimula productia de colagen si face ca pielea sa fie mai elastica si mai neteda. Numeroasele cercetari arata ca zincul este benefic in procesele de reparare a organismului si poate calma arsurile, precum si alte afectiuni ale pielii.

Sanatate orala: s-a demonstrat ca uleiul de susan poate reduce placa bacteriana si albeste dintii, stimuland sanatatea orala prin reducerea bacteriilor nocive. Previne diabetul: uleiul de susan ajuta la scaderea tensiunii arteriale, cat si nivelul de glucoza din sange. Uleiul de susan reduce tensiunea arteriala. Mentine sanatatea inimii: s-a demonstrat ca semintele de susan contin sesamol, un puternic antioxidant si compus antiinflamator, pe care cercetatorii il considera benefic in prevenirea si tratarea bolilor de inima si aterosclerozei. Previne aparitia cancerului: aportul suplimentat de magneziu scade riscul de cancer colorectal. Astfel, fiecare 100 de mg de magneziu suplimentate in dieta diminueaza riscul imbolnavirii cu aproximativ 12%, iar mineralul se regaseste din abundenta in uleiul de susan. Mentine sanatatea oaselor: continutul bogat de zinc si calciu in semintele de susan este o arma puternica in lupta cu osteoporoza.

Protectia sanatatii digestive: semintele de susan sunt bogate in fibre si ajuta la imbunatatirea si mentinerea sanatatii colonului. Prevenirea tulburarilor respiratorii: magneziul din uleiul de susan este folosit, in medicina alternativa, pentru scaderea in intensitate a spasmelor de la nivelul bronhiolelor si tratarea tulburarilor respiratorii, inclusiv a astmului.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img