marți, 19 martie, 2024

Cum va arata o CEARTA in cuplu peste 50 de ani

Distribuie:

Publicat:

Orice casnicie are suisuri si coborasuri. Nu exista relatie de lunga durata perfecta, fara conflicte si certuri, insa cele mai multe probleme pot fi depasite. Totusi in era faimoaselor retele de socializare, relatiile amoroase capata noi coordonate. Exista parti bune, dar si parti rele, insa daca sunteti constienti de amandoua puteti gestiona totul in favoarea voastra.

Cum tehnologia ne mananca din ce in ce mai mult timp, era normal ca la un moment dat sa se infiltreze si-n viata de cuplu si sa devina o sursa de conflict…

In 1900 o femeie sau un barbat se gandea «partenerul meu trebuie sa ma poata intretine» sau «sotia mea trebuie sa ma ajute sa sap si sa plantez»”. Daca membrii unui cuplu beneficiau de aceasta fundatie, ei se considerau norocosi daca isi aveau si nevoile emotionale satisfacute. Istoricul Stephanie Coontz descrie in cartea „ History: How Love Conquered Marriage” cum aceasta idee s-a erodat in ultimii 200 de ani in societatea occidentala, pe masura ce asteptarile culturale referitoare la casatorie s-au schimbat de la asteptari bazate pe inrudire, proprietate si utilitate la situatia de astazi, in care oamenii se asteapta ca aproape toate nevoile lor emotionale sa le fie satisfacute de o persoana.

Va inchipuiti, acum, cum vor arata relatiile peste 50 de ani, daca mai adaugam si faptul ca toata activitatea online din trecut este la un click distanta? Oare asa?

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img