vineri, 19 aprilie, 2024

Cum va fi anul 2016 pentru fiecare zodie

Distribuie:

Publicat:

Horoscopul anului 2016 – previziunile astrologilor de la eAstrolog.ro pentru fiecare zodie:

HOROSCOP 2016: BERBEC

DRAGOSTE

Nativii acestei zodii continua sa resimta impulsul novator care ii indeamna sa faca schimbari, sa aduca ceva proaspat si inedit in viata lor, sa se reinventeze. Toate acestea fiindca Uranus este, in continuare, in Berbec. Nu sunt favorizate schimbarile spontane, cu efect imediat, ci doar cele care au in spate o analiza prealabila, o strategie cu bataie pe termen lung. Din punct de vedere sentimental, ianuarie, februarie si prima decada din martie par sa puna relatiile Berbecului in legatura cu dezvoltarea personala, cariera si vizibilitatea publica.

In septembrie, Jupiter intra, plin de frumoase promisiuni, in casa cuplului Berbecului, unde va ramane pentru mai bine de un an de zile. Cei care sunt singuri vor reusi sa-si gaseasca partenerul ideal abia la finalul anului.

CARIERA

Cu Saturn in tranzit prin casa a noua a Berbecului, 2016 si 2017 sunt ani de reorganizare a scarilor de valori, de aprofundare a teoriilor si conceptelor, ani importanti pentru edificarea sau desavarsirea propriei filosofii de viata. Totusi, indiferent cat de profund si serios ar privi lucrurile, este recomandat sa se fereasca de dogme, idei fixe si abordari rigide. 

Anul 2016 este pentru Berbeci un an excelent in ceea ce priveste studiul, perfectionarea profesionala si pregatirea terenului pentru ascensiunea in cariera. Acest an poate sa aduca Berbecilor destule satisfactii in munca: oferte de lucru interesante, recompense pe masura eforturilor, evidentiere crescuta, aprecieri etc.

In prima parte a lui 2016 este recomandat sa pastreze o anumita prudenta financiara, sa te feresti de deciziile hazardate si de erorile de apreciere privind resursele si posibilitatile. Noi colaborari sau contracte sunt de asteptat in ultimele luni ale anului.

Berbecilor li se recomanda, de asemeni, sa fie precauti si in ceea ce priveste calatoriile la distanta si contactele cu strainii sau cu cei aflati departe.

HOROSCOP 2016: TAUR

DRAGOSTE

In general, relatiile Taurilor nu trec prin cea mai fericita perioada, iar asta indiferent ca este vorba de cuplu, asocieri, colaborari sau amicitii. Exista posibilitatea sa se reactiveze probleme mai vechi, sa afli lucruri care te supara sau te dezamagesc, sa comiti erori de apreciere, sa traversezi situatii neclare, greu de definit.  In plan sentimental, Jupiter, Marele Benefic, se afla in casa iubirii Taurului inca din august 2015 si va ramane acolo pana in septembrie 2016.

Sanatatea Taurilor se incadreaza in limite normale in 2016, ba chiar se intrevede un surplus de energie.

CARIERA

Viata profesionala a Taurilor poate fi pe alocuri frustranta, nesigura sau dificila pana in septembrie 2016, dar gaseste calea spre inflorire in ultimele luni ale anului. Cu toate ca exista si momente in care Taurii pot avea intuitii remarcabile sau idei ingenioase din care pot face bani buni, finantele pot fi o sursa de neliniste, griji sau insatisfactii in primele trei trimestre din 2016, mai ales in cazul in care complicatiile sunt legate de un parteneriat.

Aflat pe termen lung in casa voiajelor si a gandirii abstracte a Taurului, Pluto primeste o mana de ajutor de la Jupiter in primele 8 luni ale anului 2016. Trigonul format intre Pluto si Jupiter iti ascute simtul de explorator si te cheama sa calatoresti catre destinatii indepartate, incarcate de semnificatii si mister. Te mai indeamna sa sapi adanc in gradina cunoasterii superioare, acolo unde rodesc studiul, cultura si spiritualitatea.

HOROSCOP 2016: GEMENI

DRAGOSTE

Pentru nativii acestei zodii, 2016 este un an important pentru casa si familie. Isi pot cumpara, construi, extinde sau moderniza un spatiu de locuit, se pot muta intr-o locuinta mai mare sau macar isi pot cumpara unele bunuri de folosinta indelungata care sporesc estetica, confortul sau valoarea domiciliului. In plan sentimental, 2016 nu este chiar cel mai exuberant an pentru Gemeni.

Primele noua luni din 2016 s-ar putea dovedi problematice si pentru relatiile de cuplu, prietenie, asocieri si colaborari. Situat in casa parteneriatelor Gemenilor, Saturn te face sa ai exigente mai mari vizavi de ceilalti, sau, invers, sa te lovesti de lipsa de cooperare, bunavointa si flexibilitate din partea acestora. Ai nevoie de multa rabdare si diplomatie pentru a evita ciocnirile si chiar rupturile, mai ales in perioada martie-mai si in luna august 2016, cand in casa parteneriatelor Gemenilor se va afla si temperamentalul dar conflictualul Marte.

CARIERA

Cariera Gemenilor decurge si ea destul de dificil pana in toamna. Climatul relational si profesional se imbunatateste considerabil incepand din septembrie 2016. Anul 2016 este insa interesant sub aspectul activitatilor colective, organizationale sau care reunesc laolalta mai multi oameni care au obiective comune.

HOROSCOP 2016: RAC

DRAGOSTE

2016 vine cu o multime de noutati pentru Rac, care reuseste sa se apropie din nou de familie si care isi poate gasi, in final, o persoana pe care sa se bazeze. Cele mai romantice luni pentru Raci sunt iunie, iulie si noiembrie. Tensiunile tind sa se concentreze mai ales in primavara, in august si octombrie.

In 2016 poti cunoaste oameni cu care vei lega ulterior stranse relatii parteneriale (prietenie, colaborare, asociere, cuplu) sau care vor avea efecte benefice asupra familiei ori a proprietatilor.

CARIERA

Pana in septembrie 2016, Jupiter faciliteaza Racilor accesul la informatie si ii ajuta sa asimileze usor ideile noi. Este o perioada in care Racii ar face bine sa citeasca, sa scrie, sa se aboneze la ziare si reviste, sa faca scoala de soferi, sa invete o limba straina, sa faca un curs care ii atrage sau o calatorie de studii. Tot datorita lui Jupiter, Racii devin mai dezinvolti, stabilesc mai usor contacte, li imbunatateste stilul de comunicare sau de negociere. Casa relatiilor Racului este marcata in continuare de Pluto, care-si exercita influenta in cea mai mare parte a timpului la nivel subtil.

Incepand din septembrie 2016, realizarile principale vizeaza caminul, familia si proprietatile imobiliare. Este posibil sa investesti, sa renovezi sau sa te muti intr-un loc mai placut, mai mare, mai valoros. Pe tot parcursul anului 2016, Saturn te ataca in zona responsabilitatilor: munca multa, obositoare, insuficient remunerata, impletita cu tot felul de obligatii casnice, familiale sau de alta natura. Pe de alta parte, Saturn face un aspect armonios cu Uranus, situat in casa carierei Racului, facilitand producerea unor schimbari intelepte si bine coordonate in domeniul profesional.

Si tot Saturn este cel care incearca sa-ti submineze sanatatea: slabeste organismul, permite instalarea unor boli cronice, derivate dintr-un mod de viata neadecvat sau de natura saturniana (care au de-a face cu oasele, articulatiile, pielea, parul, dintii, absorbtia de minerale sau de vitamina D, formarea de calculi etc.).

HOROSCOP 2016: LEU

DRAGOSTE

2016 poate fi un an bun in plan personal, fiindca te ajuta sa experimentezi si sa te bucuri de sarea si piperul vietii, fara sa-ti pierzi busola. pana in toamna, caminul/locuinta si copiii sunt subiecte care te preocupa mult si care iti pot pune unele probleme. Cu Saturn in casa dragostei si a sexualitatii Leului, elanul amoros se mai domoleste, iar pornirile instinctuale nu mai nu mai sunt chiar atat nebunesti ca altadata. Nu mai ai manifestari excesiv de pasionale si parca nici aceeasi pofta de aventuri.

CARIERA

In 2016 zodia Leului este excelent sustinuta de Saturn si Uranus, doua planete lente, posesoare ale unor forte considerabile. Trigonul pe care il formeaza Uranus cu zodia Leului iti aduce energie, dragoste de nou, idei originale, conceptii reformatoare. Influenta lui Uranus s-a resimtit si in ultimii anii, dar intr-un mod oarecum dezordonat, discontinuu, in salturi. Trigonul pe care il formeaza Saturn cu zodia Leului functioneaza ca o ancora, ca un sistem de referinta stabil si bine structurat. Le aduce Leilor aduce seriozitate, judecata profunda, rabdare si tenacitate, atribute de mare pret pentru intreprinderea unor actiuni temeinice, pe termen lung.

Anul 2016 poate fi, asadar, bun pentru cariera, mai ales daca iti deschizi mintea, iti folosesti creativitatea si-ti speculezi sansele in mod strategic si intelept. Marele trigon de Foc ce se formeaza intre Soarele tau din Leu, Saturn din Sagetator si Uranus din Berbec, este o configuratie care faciliteaza progresul, dezvoltarea, evolutia constanta si sustinuta. Favorizeaza innoirea, dar pastreaza si promoveaza acumularile pozitive anterioare, construieste noul pe ceea ce este vechi dar valoros.

Aflat in una dintre cele doua case financiare ale Leului, Jupiter (Marele Benefic) iti poate aduce in primele noua luni din 2016 oportunitati de castig interesante, tentante. Totusi, oricat de surazatoare ti-ar parea perspectiva, este recomandat sa actioneazi prudent, socotit si fara graba. Pana in toamna 2016 este bine sa privesti cu circumspectie ofertele care promit castiguri facile, fara efort, fiindca poti avea pierderi notabile.

HOROSCOP 2016: FECIOARA

DRAGOSTE

Pana in septembrie 2016, prezenta lui Jupiter in Fecioara iti face viata mai plina, mai optimista, mai prospera. Magnetismul personal creste, iar ceilalti te privesc tot mai mult ca pe un personaj unic, special si fascinant. Datorita prezentei lui Jupiter in zodia Fecioarei, primele trei trimestre ale lui 2016 au o insemnata miza relationala. Ai energie si autoritate, te concentrezi mai bine asupra obiectivelor. Urmaresti avansarea, onorurile si castigurile financiare, dar te atrag deopotriva calatoriile, explorarea, aventura. Strainatatea si strainii iti sunt favorabile. Orizontul cultural si intelectual se largeste. Starea de spirit a Fecioarelor este excelenta in primele noua luni din 2016. Ai multa incredere in fortele proprii, privesti lucrurile cu mai multa relaxare, ai simtul umorului, iti place sa te amuzi si sa-i faci si pe ceilalti sa rada.

Cu Saturn in casa a patra a Fecioarei, caminul, familia sau proprietatile te solicita cel mai mult. In varianta negativa (care se poate manifesta mai ales pana in toamna 2016), aceste domenii iti consuma timp, resurse si pot fi un motiv de ingrijorare sau intristare: un parinte bolnav, o casa a carei constructie sau renovare merge greu, un partaj de durata, complicatii pentru intrarea in proprietatea unui teren, etc.In varianta pozitiva, poate pui piatra de temelie pentru o casa, iti cumperi un apartament, consolidezi, renovezi, redecorezi, iti iei mobila sau aparatura casnica de folosinta indelungata etc. (valabil tot anul, dar mai probabil in ultimul trimestru).

CARIERA

In septembrie 2016, Jupiter intra in casa banilor Fecioarei, unde va ramane pentru un an de zile. Capacitatea de a-ti gestiona si spori resursele materiale este in crestere. Te tenteaza sa incerci lucruri mai indraznete, cum ar fi investitiile, cumpararea de actiuni (bineinteles, cu conditia sa studiezi piata si sa ai consilieri de nadejde!) sau adoptarea unor metode inovative ori a unor tehnologii moderne, care sa-ti eficientizeze munca si sa-ti aduca bani mai multi.

HOROSCOP 2016: BALANTA

DRAGOSTE

2016 este un an mixt, care iti da batai de cap dar iti poate aduce si mari impliniri. Pe tot parcursul lui 2016, Saturn se afla in casa a treia a Balantei, care are de-a face cu mintea si comunicarea. Interesele intelectuale sunt acum mai profunde, mai serioase, iar judecata mai inteleapta. In 2016 ai putere de concentrare si ai face bine sa o folosesti.

Din punct de vedere sentimental, si in 2016 traiesti cu Uranus in casa cuplului Balantei. Tendinta de baza este de consolidare, dar pe baze noi. Se produc anumite schimbari care avantajeaza pe termen lung viata de cuplu a Balantelor, dar pentru asta este posibil ca initial sa trebuiasca sa traversezi o perioada mai turbulenta, eventual sa iei niste decizii pe care, cel mai probabil, le-ai tot amanat.

CARIERA

Si viata profesionala ar putea trece printr-o perioada oarecum fluctuanta in prima parte a lui 2016, cand se pare ca te afli in cautare de solutii menite sa o faca mai rentabila si, totodata, mai placuta.  Situatia generala se imbunatateste vizibil incepand din septembrie 2016, cand Jupiter intra in Balanta (pe data de 9). Jupiter iti reda siguranta si increderea, iti insufla energie si vitalitate si iti aduce realizari in mai toate domeniile de viata.

In ceea ce priveste sanatatea Balantelor, este un sector care cere monitorizare continua pana in septembrie 2016. Asta din cauza ca Jupiter, stapanul casei bolilor Balantei, formeaza o opozitie cu Neptun, aflat in casa bolilor, opozitie care este susceptibila sa-ti creeze neplaceri. Asadar, pana in septembrie 2016 este recomandat sa eviti excesele, sa incerci sa adopti un stil de viata cat mai ordonat si sa iti faci controalele medicale necesare, ori de cate ori este nevoie. In caz de complicatii, este bine sa ceri si o a doua parere.

HOROSCOP 2016: SCORPION

DRAGOSTE

Din cauza faptului ca ciclul retrogradarii lui Marte prinde si zodia Scorpionului, este posibil sa ai parte de o perioada ceva mai agitata pana in toamna 2016, cu destul de mult stres sau evenimente care te tin in priza. Din punct de vedere sentimental, cu Neptun in casa iubirii Scorpionului, te afli intr-o perioada a vietii in care pot surveni povesti de dragoste pline de farmec si vraja, dar complicate, nerecomandate, imposibile sau dezamagitoare. Aceasta predispozitie persista in stare latenta mai multi ani si se manifesta doar cand este stimulata de alte tranzite planetare importante.

CARIERA

Pluto, o planeta cu care Scorpionul are afinitati speciale, se afla din 2009 in casa intelectului si a comunicarii Scorpionului, unde va ramane pana in 2024. Este un timp indelungat, asa ca ar fi bine sa profiti de avantajele acestei pozitii: putere de convingere, forta mentala, spirit de analiza, talent pentru cercetare si investigatie, interes pentru psihologie si pentru diverse subiecte profunde, subtile sau chiar misterioase, si sa te aperi de influenta ei neplacuta: spirit critic excesiv, ganduri negative, anxietate sau fobii, tensiune nervoasa, tendinta de a-i manipula pe ceilalti. Cel mai avantajos ar fi sa te orientezi catre studiul unor subiecte care te pasioneaza, sa inveti sa discuti sincer si onest cu cineva apropiat despre ceea ce te framanta, sa incerci sa-ti insusesti cateva tehnici de relaxare mentala sau sa intreprinzi ceva pentru dezvoltarea ta personala. Anul 2016 este in mod particular potrivit pentru a-ti gasi un prieten sau un grup care sa te ajute in aceste directii.

Tranzitul lui Marte in Scorpion se poate repercuta si la nivelul sanatatii Scorpionilor: boli acute, infectii, inflamatii, raniri, arsuri s.a. Ai grija mai ales in ianuarie-februarie si iunie-iulie 2016.

HOROSCOP 2016: SAGETATOR

DRAGOSTE

Cu Saturn in Sagetator, 2016 nu este un an prea usor. Dar, fiindca apartii unei zodii puternice, optimiste si norocoase, cu siguranta ca te vei descurca onorabil. Vei resimti insa un oarecare disconfort, fiindca firea independenta si dornica de libertate a Sagetatorului nu prea tolereaza sa-i fie restrictionate gradele de autonomie, iar Saturn aduce de obicei obligatii, ingradiri, intarzieri sau obstacole. Totusi, trebuie sa intelegi ca Saturn are un rol educativ si vrea sa te invete ce inseamna profunzimea, rigoarea, rabdarea, disciplina si organizarea.

Din punct de vedere sentimental, sagetatorul cauta in continuare pasiunea, dar doreste, in acelasi timp, garantii in privinta sigurantei si a duratei relatiei. In 2016 te atrag personajele independente, pline de viata, originale si chiar excentrice dar care, dincolo de aparenta lor exotica, trebuie sa contina mai multa substanta, profunzime si responsabilitate.

CARIERA

Ca sa ai succes, in 2016 este bine sa te concentrezi pe obiective putine si importante, carora stii sigur ca le poti face fata. Proiectele noi, pe care vrei sa le derulezi in viteza, pot sa mearga greu sau sa te solicite excesiv. Cel mai avantajos ar fi sa te implici cu buna stiinta intr-un proiect de durata, de la care sa nu astepti rezultate imediate. Daca vei lucra la el cu consecventa si spirit de raspundere, peste o un timp iti va oferi mari satisfactii. Cu Jupiter, Marele Benefic, in casa carierei Sagetatorului, pana in septembrie 2016 ai aspiratii inalte si planuri de anvergura. Statutul si prestigiul se imbunatatesc, apar noi deschideri si sanse mari de succes. Incearca sa fii rational(a), sa nu-ti supraestimezi sansele si nu inceta sa te straduiesti! Jupiter iti da, dar nu-ti baga-n sac.

Acelasi Saturn poate incerca sa-ti altereze buna dispozitie si sanatatea. Cauta sa te inconjori de oameni care gandesc pozitiv si ingrijeste-te atent, fiindca bolile care debuteaza acum se pot agrava sau croniciza. Pe de alta parte, Saturn te poate ajuta sa scapi de obiceiurile rele, cum este fumatul.

HOROSCOP 2016: CAPRICORN

DRAGOSTE

Pana in septembrie 2016, ti se largeste orizontul, atat fizic cat si si mental. Fizic – prin calatorii si contacte cu cei de departe, care te avantajeaza si-ti furnizeaza noi oportunitati. Mental – printr-o implicare activa in actiuni de natura culturala, stiintifica, universitara, editoriala sau spirituala. Este vremea cand poti sa simti nevoia sa accezi la o cunoastere superioara, cand te interesezi de subiecte importante, iti doresti sa stii mai multe, sa te perfectionezi, sa te specializezi, sa-ti difuzezi informatiile. Din punct de vedere sentimental, 2016 nu promite evolutii spectaculoase in viata de cuplu a Capricornilor. Pot exista exceptii, bineinteles, in functie de particularitatile horoscopului personal.

CARIERA

In septembrie 2016, Jupiter intra in casa carierei Capricornului, promitandu-ti un an de succes, ascensiune si prosperitate materiala. Saturn le provoaca multe probleme nativilor acestei zodii, dar face insa si un lucru bun: il ajuta pe Uranus sa-si canalizeze si sa-si sistematizeze forta innoitoare, care se va simti mai ales la nivel de locuinta si proprietati. Este o perioada interesanta pentru a-ti renova casa, pentru a-ti schimba mobila, a-ti amenaja gradina, a-ti moderniza sediul firmei sau biroul.

Pitit in umbra, Saturn poate sa-ti coaca ceva neplacut: o dusmanie ascunsa, o boala, o pierdere, o renuntare, un sacrificiu. S-ar putea sa-ti aduca o paguba in casa, o suparare in familie, un necaz legat de un prieten Saturn ti-ar putea submina sanatatea, tacut si progresiv, deci este bine sa o monitorizezi non-stop.

HOROSCOP 2016: VARSATOR

DRAGOSTE

Dragostea va fi principala preocupare a Varsatorului in anul 2016, iar relatiile de cuplu vor fi extrem de armonioase. Vei simti ca ai o legatura emotionala mai puternica cu partenerul de viata intre lunile august si octombrie 2016. Cuplurile stabile se vor gandi la a concepe un copil, iar o decizie in acest sens va fi luata in noiembrie.

In 2016 este important sa te integrezi intr-un grup cu care ai aceleasi teluri sau interese pe termen lung. Poate sa fie vorba despre o asociatie profesionala sau de hobby, un club, o formatie, un partid, o fundatie etc. Atentie la blocaje si tensiuni, mai ales in martie-mai si august-septembrie 2016 si cauta sa nu amesteci activitatile de grup cu interesele financiare, fiindca amestecul poate fi indigest. In plan sentimental, 2016 este un an destul de viu si de favorabil Varsatorilor, dar fara mari surprize sau evenimente majore.

CARIERA

Banii sunt un subiect de mare interes pentru Varsatori in 2016, fiindca nodurile lunare iti energizeaza axa financiara, Neptun se afla pe tot parcursul anului intr-una dintre cele doua case financiare ale Varsatorului, iar Jupiter se afla in cealalta casa financiara pana in septembrie. Se poate sa castigi multi bani, dar trebuie sa fii foarte precaut(a), fiindca si pagubele pot fi considerabile. In ce priveste cariera Varsatorilor, aceasta se poate sa treaca in 2016 printr-un proces de reorganizare sau de resetare a obiectivelor, in urma unui proces mai lung, care se poate intinde de la inceputul anului si pana in toamna. Iar acest proces ar putea fi presarat cu momente stresante ori conflictuale, sau poate fi foarte stimulat de concurenta.

Activitatea intelectuala, comunicarea si drumurile Varsatorilor sunt stimulate in continuare de Uranus pe tot parcursul anului 2016. Incepand din toamna, Jupiter iti va imprima in aceasta directie un avant suplimentar.

HOROSCOP 2016: PESTI

DRAGOSTE

Pana in septembrie 2016 ai parte de o inflorire a relatiilor. Cunosti lume multa, persoane placute si influente, te invarti in cercuri selecte. Poti stabili legaturi placute si profitabile, iti poti face noi prieteni sau poti castiga noi colaboratori ori noi aliati. Si in plan sentimental oferta este bogata, dar se poate sa ai tendinta de exagera, de a cere sau de a darui prea mult.

CARIERA

In septembrie 2016, Jupiter intra in casa a opta a Pestilor. Apar oportunitati de castig suplimentar, iar relatiile cu institutiile financiare sunt facilitate. Ultimul trimestru din 2016 este favorabil pentru Pesti in ceea ce priveste investitiile imobiliare, achizitionarea unor obiecte de folosinta indelungata sau fondarea unei afaceri ce se va dezvolta bine in viitor. Banii se comporta bine cand sunt folositi pentru scopuri practice, precise. Cu Saturn in casa carierei Pestilor, in 2016 ambitiile profesionale sunt mari dar, ca sa obtii o situatie durabila, trebuie sa actionezi cu multa diplomatie si tenacitate. Ti se cere mult si tu insuti/insati vrei mai mult de la tine. Sub acest aspect, anul 2016 poate fi dificil, impovarator, dar productiv atata timp cat iti dai silinta si muncesti cu responsabilitate.

Neptun se afla in continuare in Pesti, cu tendintele lui romantice si creativ-artistice, dar si cu valurile de ceata, deruta, confuzia si dezordinea care-i sunt specifice. Trebuie sa faci un efort constient si constant pentru a-ti organiza cat mai bine activitatile. In 2016 creste interesul Pestilor pentru mistere. Te atrag ocultismul, istoriile secrete si actiunile detectivistice, sau vrei sa descifrezi enigmele psihicului uman. Poti accede cu usurinta la informatiile dorite si chiar la unele la care ajunge doar putina lume.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img