joi, 28 martie, 2024

Cum va fi vremea astazi si maine.Vezi prognoza

Distribuie:

Publicat:

Joi, desi valorile termice vor marca o scadere usoara fata de ziua precedenta in jumatatea nordica a tarii, vremea va fi in continuare calduroasa, caniculara in sudul Banatului, Oltenia, Muntenia, sudul si centrul Moldovei, unde si disconfortul termic va fi ridicat. In restul teritoriului doar izolat indicele temperatura-umezeala (ITU) va atinge pragul critic de 80.

Cerul va fi variabil, cu innorari temporar accentuate mai ales dupa-amiaza si la inceputul noptii, cand se vor semnala averse, insotite de descarcari electrice si de intensificari de scurta durata ale vantului, in zonele de munte si pe arii mai restranse in regiunile vestice, nordice si centrale. Vor fi conditii de grindina, iar izolat cantitatile de apa pot depasi 15…20 l/mp.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 26 de grade pe litoral si 37 de grade in Lunca Dunarii, iar cele minime se vor situa, in general, intre 12 si 20 de grade. Dimineata si noaptea, in sud-est, pe spatii mici se va semnala ceata.

La Bucuresti, vremea va fi in continuare calduroasa, caniculara dupa-amiaza, cand si indicele temperatura – umezeala (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unitati. Cerul va fi mai mult senin, iar vantul va sufla in general slab. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 35 de grade, iar cea minima va fi de 17…19 grade.

Vineri, vremea va fi in continuare calduroasa in cea mai mare parte a tarii, caniculara in sudul Banatului, Oltenia, Muntenia, sudul si centrul Moldovei, unde si disconfortul termic va fi ridicat. In restul teritoriului doar izolat indicele temperatura-umezeala (ITU) va atinge pragul critic de 80.

In vestul, centrul si nordul tarii, precum si in zonele de deal si de munte, cerul va avea innorari temporar accentuate si, mai ales dupa-amiaza si seara, pe arii restranse, vor fi averse, insotite de descarcari electrice si de intensificari de scurta durata ale vantului. Izolat vor fi conditii de grindina, iar cantitatile de apa pot fi insemnate. In celelalte regiuni, cerul va fi variabil la senin.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 26 de grade pe litoral si 37 de grade in Lunca Dunarii, iar cele minime se vor incadra intre 12 si 22 de grade. Dimineata in sud-estul tarii vor fi conditii de ceata.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img