vineri, 19 aprilie, 2024

Cum va fi vremea in acest weekend! Anuntul metereologilor

Distribuie:

Publicat:

Vremea va fi inchisa si ploioasa la nivelul intregii tari, in acest sfarsit de saptamana, insa temperaturile se vor incadra in normele perioadei, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, meteorologul de serviciu al Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM).

"In acest week-end vremea se va mentine, in general, inchisa, iar din punct de vedere termic vor fi temperaturi apropiate de cele normale la aceasta data. Sa nu uitam ca suntem la sfarsitul celei de-a doua decade a lunii noiembrie. Este ultima luna de toamna, deci nu e nimic surprinzator ca este aceasta vreme", a spus specialistul ANM. Potrivit sursei citate, sambata, in tara, vor fi maxime cuprinse intre 5 si 13 grade, iar minimele noptii de sambata spre duminica se vor incadra intre zero si 10 grade. In jumatatea sudica a tarii va ploua pe arii extinse, iar local, mai ales in Muntenia si Dobrogea, cantitatile de apa vor depasi 10-15 litri pe metru patrat.

De asemenea, la munte vor predomina ploile si numai in partea inalta vor fi lapovita si ninsori.

Specialistul ANM a mentionat, totodata, ca duminica se vor inregistra temperaturi comparabile cu cele de sambata, in sensul ca maximele se vor situa la nivelul tarii intre 4 si 12 grade, iar minimele in scadere usoara, intre—2 si 5-6 grade, pe Litoral.

La nivelul Capitalei, vremea se anunta, in continuare, inchisa si temporar cu ploaie. Astfel, sambata, maxima va fi de in jurul a 7 grade, iar duminica 9-10 grade.

Duminica noaptea, in Bucuresti este posibil ca temperatura minima sa mai coboare putin, undeva in apropierea valorii de zero grade, a subliniat meteorologul de serviciu al ANM.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img