marți, 19 martie, 2024

Cum va fi vremea in iunie, iulie si august. PROGNOZA METEO pentru cele trei luni de vara

Distribuie:

Publicat:

Prognoza meteo pe trei luni. Cum va fi vremea in iunie, iulie, august. Urmeaza luni de foc

ANM a emis estimarile meteo pentru urmatoarele trei luni.

Pentru iunie, prima luna de vara, meteorologii estimeaza ca temperaturile medii lunare se vor situa, in general, in apropierea mediei climatologice.

In conditiile in care media multianuala a lunii este de 18,3 grade Celsius, cele mai scazute temperaturi medii se vor inregistra in zona Olteniei (intre 15 si 19 grade Celsius), iar valori termice medii mai ridicate, de pana la 22 de grade Celsius, se vor consemna in Muntenia si Dobrogea.

Cantitatile totale de precipitatii vor avea, in iunie, o tendinta spre deficit,

pe arii extinse in regiunile sudice si estice si, local, in restul teritoriului, respectiv peste norma stabilita la 84,5 l/mp. Cele mai mari cantitati de precipitatii se vor consemna in Banat (pana la 107 l/mp), Transilvania (pana la 106 l/mp), Crisana si Moldova (pana la 103 l/mp). Pe de alta parte, cantitati mai reduse de precipitatii se vor inregistra in Dobrogea, de pana la 60 l/mp.

Luna iulie va fi de foc! In sud, sud-est si vest va fi mult mai cald decat in mod normal. Ploile vor fi extrem de rare. Precipitatiile se anunta deficitare in toata tara, in special in sud, sud-est si est. Norma climatologica a lunii este stabilita la 20,2 grade Celsius. Temperaturile medii vor fi cuprinse intre 17 si 21 grade Celsius, in Oltenia, dar si de pana la 24 de grade Celsius, in Muntenia si Dobrogea.

Pe de alta parte, cantitatile totale de precipitatii vor fi deficitare in cea mai mare parte a tarii. Masuratorile de specialitate au stabilit o norma medie lunara a precipitatiilor de 77,8 l/mp, conform ANM. In zona Moldovei, cantitatile medii de precipitatii ar putea ajunge la 112 l/mp, in Muntenia si Maramures la 102 l/mp, in Transilvania si Oltenia la 100 l/mp, iar la polul opus se vor inregistra maxim 59 l/mp, in Dobrogea.

In luna august, vremea va fi la fel de calda. Temperaturile vor depasi normele multianuale. Va fi mult mai cald decat in mod normal in special in sud, sud-est si vest. La fel si precipitatiile vor fi deficitare in toata tara.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img