joi, 28 martie, 2024

Cum va fi vremea in urmatoarele zile

Distribuie:

Publicat:

In urmatoarele zile, vremea va fi extrem de frumoasa pentru aceasta perioada, in unele zone din tara urmand sa se inregistreze temperaturi de pana la 21 de grade. In weekend vremea va incepe sa se raceasca usor, iar noaptea, in zona de munte, vor fi si lapovite si ninsori. Maine, vremea va fi calda pentru aceasta perioada din an in toata tara, astfel ca se vor inregistra temperaturi maxime intre 10 grade in estul Transilvaniei si 21 de grade in nordul Munteniei. Cerul va fi temporar noros in jumatatea nordica, astfel incat va ploua pe arii extinse in Maramures si la munte, unde se pot cumula pana la 15 – 20 l/mp si local in Crisana, Transilvania si Moldova. In zona montana, la peste 1800 m altitudine, vor fi si precipitatii mixte. In sudul si sud-estul teritoriului cerul va fi variabil si doar cu totul izolat va ploua slab. Vantul va sufla tare la munte, iar in celelalte zone va fi slab si moderat, cu intensificari trecatoare si la cote mai reduse. Izolat se va semnala ceata.

Joi, valorile termice se vor mentine mai ridicate decat cele normale pentru aceasta perioada a anului. Cerul va fi variabil, cu innorari temporare in regiunile nordice unde, mai ales noaptea, izolat se vor semnala ploi slabe. Vantul va avea intensificari trecatoare indeosebi pe parcursul zilei in majoritatea regiunilor, in schimb la munte acestea vor fi sustinute, iar pe crestele inalte va sufla tare. Temperaturile maxime vor avea valori de la 9 – 10 grade in estul Transilvaniei si 21 de grade in Oltenia.

Vineri, regimul termic va continua sa fie caracterizat de valori de temperatura cu mult mai ridicate decat cele ce in mod normal ar trebui sa se inregistreze in aceasta data din an indeosebi in sudul tarii. Astfel, temperaturile maxime se vor incadra intre 10 grade in estul Transilvaniei si 19 grade in sudul Olteniei si al Munteniei. In regiunile vestice, centrale si nordice, treptat innorarile se vor accentua si cu caracter temporar, mai ales seara si in cursul noptii, local va ploua, iar in zona montana inalta a Carpatilor Orientali, trecator se vor semnala si precipitatii mixte, in timp ce, in restul teritoriului, cerul va fi variabil, cu unele innorari si posibile ploi slabe pe spatii mici in a doua parte a intervalului. Vantul va continua sa prezinte intensificari sustinute la munte, dar local si temporar cu precadere ziua in majoritatea zonelor.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img