vineri, 29 martie, 2024

Cunoscutul actor Jorj Voicu a fost urmarit de Securitate pana la moarte!

Distribuie:

Publicat:

Jorj Voicu a murit in 1991, la doar 52 de ani.

Jorj Voicu a fost un cunoscut actor clujean care a trait doar 52 de ani, fiind rapus de un stop cardiac pe 12 ianuarie 1991. Intr-un material publicat in 2010 de catre citynews.ro, care citeaza "Mesagerul de Cluj", se dezvaluie faptul ca actorul a fost haituit in ultimii ani de viata de catre Securitate, care ii deschisese doua dosare dupa ce Voicu fusese turnat autoritatilor de cativa apropiati.

Mircea Jorj, nepotul artistului, a reusit in 2010 sa scoata de la CNSAS cele doua dosare de urmarire ale unchiului sau, in care sunt aratate piedicile pe care sistemul comunist i le punea lui Voicu in cariera. Fire voluntara, actorul nu se ferea sa-si exprime in public dezaprobarea fata de regimul totalitar, aspect care a provocat si intrarea sa pe lista neagra. "Comportamentul lui era ca si cum ar fi pe scena in permanenta. Ca si cum avea un rol in viata de zi cu zi. Tot timpul se tinea dintr-o gluma in alta”, sustinea nepotul Mircea Jorj, fost subprefect al Clujului, pentru sursele citate.

Actrita Stela Popescu s-a stins din viata! A fost gasita moarta in curtea casei

In urma cu putin timp s-a anuntat ca actrita Stela Popescu s-a stins din viata la varsta de 81 de ani, in urma unui stop cardio-respirator. Din primele informatii, aceasta a fost gasita moarta in curtea casei. A fost declarata decedata fara manevre de resuscitare. La inceputul acestui an, mareata actrita, supranumita si "Regina zambetelor", a fost impreuna cu Alexandru Arsinel la Ateneul din Iasi cu prilejul spectacolului "Stelele Revistei". Piesa, jucata cu casa inchisa, a insumat aproape trei ore de muzica, dans, umor de cea mai buna calitate si buna dispozitie.

Florin Piersic deplange disparitia actritei Stela Popescu: Sunt terminat! E ca si cum ar fi plecat cineva din familia mea Stela Popescu A MURIT

„Sunt uluit, sunt terminat. Pur si simplu nu-mi vine sa cred”, a spus Florin Piersic, joi, la Antena 3.

„ E ca si cum ar fi plecat cineva din familia mea”, a mai spus el.

Stela Popescu A MURIT. Marea actrita Stela Popescu a fost gasita moarta in curtea casei in care locuia in Capitala.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img