joi, 28 martie, 2024

Cupa Mondiala 2018. Argentina, eliminata de Franta. Meciul a fost spectaculos

Distribuie:

Publicat:

Selectionata Frantei s-a calificat in sferturile de finala ale Cupei Mondiale de fotbal din Rusia, dupa ce a invins reprezentativa Argentinei cu scorul de 4-3 (1-1), sambata, la Kazan, in primul meci din optimile de finala.

''Les Bleus'' s-au impus la capatul unui meci spectaculos, cu rasturnari de scor, prin golurile marcate de Antoine Griezmann (13 – penalty), Benjamin Pavard (57) si Kylian Mbappe (64, 68), in timp ce pentru vicecampioana mondiala au inscris Angel Di Maria (41), Gabriel Mercado (48) si Sergio Aguero (90+3).

Atacul devastator al francezilor, condus de tanarul Mbappe (19 ani), care a marcat de doua ori si a produs un penalty, a castigat duelul cu apararea de-a dreptul caraghioasa a sud-americanilor, care a incasat 9 goluri in 4 meciuri, chiar daca are in componenta fotbalisti la echipe mari, precum Sevilla (Mercado), Ajax (Tagliafico), AS Roma (Fazio), Manchester United (Rojo) sau Manchester City (Otamendi).

Messi nu a fost in largul sau in acest meci, fiind blocat bine de francezi, insa chiar si asa a furnizat doua pase de gol.

Franta a inceput mai bine si a avut prima ocazie in min. 9, cand Griezmann a nimerit bara transversala din lovitura libera de la 24 de metri.

Campioana mondiala din 1998 a deschis scorul in min. 13, cand Griezmann a transformat un penalty acordat dupa faultul lui Rojo asupra rapidului Mbappe, care a facut o cursa de circa 40 de metri.

Mbappe a semanat din nou panica in apararea echipei ''albiceleste'', dar a fost faultat de Tagliafico, Pogba sutand peste din lovitura libera de la 17 metri (21).

Griezmann le-a dat si el emotii argentinienilor (26), dar nu a fost nimeni la receptie. Cu timpul, forcingul francez s-a mai stins, iar sud-americanii au pus stapanire pe joc. Tot echipa lui Deschamps a fost periculoasa, insa, in min. 39, cand Giroud nu a ajuns la centrarea lui Pavard.

Argentina a reusit sa egaleze in urma unei executii de exceptie a lui Di Maria, fotbalistul echipei Paris Saint-Germain profitand de lipsa marcajului si invingandu-l pe Lloris cu un sut de la circa 26 de metri, cu stangul la vinclu (41).

La scurt timp dupa pauza, Argentina a reusit sa treaca in avantaj, Mercado, lasat nesupravegheat de apararea francez, deviind fericit sutul lui Messi (48).

Franta a iesit la atac cu toate fortele si a presat, iar apararea echipei Argentinei a fost gata sa cedeze in min. 56, cand Fazio a gafat, a trimis o mingea gresita catre portarul Armani, dar Griezmann nu a putut profita.

Au urmat 12 minute catastrofale pentru sud-americani, care au incasat trei goluri ce au decis soarta partidei.

Fundasul Lucas Hernandez a profitat de avansarea lui Mercado si a patruns nestingherit, centrand in careu, unde doi jucatori argentinieni au luftat, iar Pavard (57) a reluat splendid, cu efect, din marginea careului, fara sperante pentru Armani.

Au urmat doua raiduri ale lui Mbappe, care a sanctionat apararea greoaie a selectionatei ''albiceleste'', in min. 64, cu un sut din unghi, dupa ce prima tentativa ii fusese respinsa, iar apoi a marcat pe contraatac, dupa ce a fost gasit liber de Giroud (68). Giroud a fost aproape sa puncteze si el, dar a tras in plasa laterala dupa angajarea venita de la Pogba (70).

Dubla campioana mondiala (1978, 1986) a incercat sa reactioneze, dar avea prea mult de recuperat si prea putin timp.

Meza (80) a incercat un sut, dar acesta a fost deviat si Lloris a prins fara probleme, Messi a avut o actiune personala (85), insa nu a mai gasit resurse pentru sut si Lloris a retinut.

Argentina a mai marcat o data, prin Aguero, cu capul, de langa Varane, la centrarea lui Messi (90+3), iar Otamendi a ratat sansa egalarii in ultimele secunde (90+6) la centrarea lui Meza.

Argentina castigase ambele meciuri cu Franta de la Cupa Mondiala, 1-0 in 1930 si 2-1 in 1978, iar apoi a ajuns pana in finala de fiecare data.

Didier Deschamps a devenit selectionerul cu cele mai multe meciuri pe banca echipei Frantei, cu 80 de partide, depasind recordul lui Raymond Domenech.

Argentina a fost invinsa de o echipa europeana la fiecare Cupa Mondiala de la castigarea trofeului in 1986.

Lionel Messi si Javier Mascherano l-au egalat pe Diego Maradona (12 meciuri) si sunt jucatorii argentinieni cu cele mai multe partide la Cupa Mondiala.

Blaise Matuidi va fi suspendat pentru meciul din sferturile de finala in care Franta va infrunta invingatoarea dintre Uruguay si Portugalia.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img