vineri, 29 martie, 2024

Cura cu spirulina, indicata in hepatita si anemie

Distribuie:

Publicat:

Gasesti spirulina in magazinele cu produse naturiste sub forma de comprimate, granule, capsule, pudra. Nu are efecte secundare, in schimb iti ofera 280 de substante nutritive, care se asimileaza in organism in proportie de 80%. Spirulina este astfel unul dintre cele mai eficiente tratamente naturale in bolile de ficat, anemii si in afectiuni ale inimii. Unde mai pui ca e si la indemana: o poti gasi in farmaciile naturiste sub forma de capsule, pudra, granule si comprimate.

Regenereaza celulele hepatice

Spirulina este cel mai eficient protector natural al ficatului, caruia ii furnizeaza din plin vitamine si proteine. Alga contribuie la regenerarea celulelor hepatice,  imbunatatind functiile ficatului. E indicata mai ales in hepatite cronice si in ciroza hepatica. De asemenea, spirulina ajuta la regenerarea ficatului afectat de consumul excesiv de alcool sau de medicamente. In astfel de cazuri, se recomanda un tratament cu 8-10 comprimate pe zi, timp de 30 de zile. Pe o perioada de tima similara se poate lua si pentru a preveni bolile oculare. Datorita vitaminei A din componenta, spirulina preintampina afectiuni precum cataracta, miopia, glaucomul sau degenerescenta maculara. De asemenea, antioxidantii pe care-i contine (zinc, vitamina D) intarzie imbatranirea prematura a ochilor.

Alunga hiperaciditatea stomacala

Cei care au probleme cu stomacul pot incerca un tratament cu 10-15 comprimate pe zi, timp de 30 de zile. Spirulina imbunatateste digestia, neutralizand acidul gastric in exces. Proteinele, clorofila, vitaminele A si B din componenta ei ajuta la prevenirea si vindecarea afectiunilor aparatului digestiv si a ulcerului gastric.

Normalizeaza tensiunea arteriala

Datorita capacitatii sale de a stabiliza circulatia sangelui, spirulina are efecte benefice si asupra inimii. Ea reduce tensiunea arteriala, in caz de hipertensiune. Legat de sistemul cardiovascular, mai are o proprietate foarte importanta, si anume reducerea nivelului de colesterol „rau” din sange, care ar putea afecta inima si arterele.
Cercetatorii cred ca acizii grasi Omega-3 si Omega-6 pe care-i contine sunt responsabili de aceste proprietati. In tratare bolilor cardiovasculare se recomanda 8-15 comprimate pe zi, timp de 30 de zile.

Iti acopera necesarul de fier si combate anemia

O cura cu 10 comprimate de spirulina pe zi, timp de o luna, este foarte eficienta in anemii de mai multe tipuri. Spirulina contine intregul complex de vitamine B (B1, B2, B6, B8, B12). Dintre acestea, vitamina B12 este foarte importanta in tratarea anemiei pernicioase (care apare cand aceasta vitamina este deficienta in corp). Stiai ca spirulina contine de 20 de ori mai mult fier decat spanacul? Ei bine, datorita acestui fapt, este indicata si pentru anemiile cauzate de lipsa acestui mineral.

sursa: clicksanatate.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img