vineri, 29 martie, 2024

Cutremur intr-un spital din Iasi. Medicii se revolta. Managerul sustine ca nu a stiut nimic

Distribuie:

Publicat:

• Medicii sunt decisi sa mearga mai departe daca problema nu se va rezolva • Acestia aduc acuzatii grave sefului de sectie si spun ca sunt tratati ca niste sclavi

Medicii de la un spital din Iasi sunt la un pas de revolta. Acestia aduc acuzatii grave atat sefului de sectie, cat si conducerii unitatii medicale. Medicii rezidenti de la Sectia de urologie din cadrul Spitalului C.I. Parhon din Iasi sunt foarte nemultumiti de faptul ca sunt obligati sa efectueze mai multe garzi. Doctorii considera ca seful sectiei, dr. Cristian Costache, ii trateaza ca pe niste sclavi si incalca legea. 

“Ceea ce se intampla nu este corect. Conducerea clinicii profita din plin de munca neplitatita a noastra, a medicilor rezidenti. Ne-a transformat in niste sclavi ceea ce este ilegal. In sectia de urologie, medicilor rezidenti li se impune sa efectuezecate 3-4 garzi neplatite pe luna. Asa ceva este ilegal. Nu este corect. Noi avem contract de munca de 7 ore pe zi, ceea ce inseamna 35 de ore pe saptamana. Nu vrem sa fim tratati ca niste sclavi. Daca nu se rezolva problema vom merge la forurile superioare”, a declarat un grup de medici rezident din Sectia de urologie. 

Manager: Cei care au facut sesizarea la ziar ar trebui sa-si dea numele

Managerul Spitalului Parhon, ec. Bogdan Cojocaru, a declarat ca nu stia de aceasta problema. Dupa ce a discutat cu seful de sectie, dr. Cristian Costache, managerul spitalului a tinut sa precizeze ca lista de garzi se stabileste dupa o discutie cu toti medicii din clinica, inclusiv, medicii rezidenti, si nu au existat niciodata obiectiuni

“Nu inteleg de ce medicii au apelat la ziar si nu au venit sa discute cu mine. Am discutat cu dr. Costache, seful sectiei si a spus ca tabelul de garzi se face de comun acord, la intelegere. Nici dumnealui nu stia de aceasta sesizare a medicilor rezidenti. Cei care au facut sesizarea la ziar ar trebui sa-si dea numele si prenumele. Problema este ca, medicul rezident, prin lege, face garda insotit de medicul specialist sau medicul primar. Sectia clinica ar trebui sa aiba o linie de garda la 70 de paturi. Sectia de urologie are 75 de paturi si o singura linie de garda, aprobata de Ministerul Sanatatii. Daca ar fi doua linii de garda, medicii rezidenti ar fi sprijiniti ca sa ii poti plati. Medicii rezidenti au de efectuat, obligatoriu, o garda pe luna. Celelalte 3-4 garzi le fac pentru perfectionare. Grazile fac parte din pregatirea lor profesionala. Exista un vid legislativ. Nu avem inca o lege care sa ne permita sa platim medicul rezident in garda. Am inteles ca exista acum o lege in dezbatere publica care prevede reglementarea acestei probleme. Nemultumirea lor este ca fac garzi si nu sunt platiti. La urologie sunt putini rezidenti, 7-8”, a declarat ec. Bogdan Cojocaru, managerul Spitalului C.I. Parhon. 


Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img