marți, 16 aprilie, 2024

Daca vrei sa ai un somn profund, linistit pentru ca a doua zi sa te trezesti odihnit, scapa de aceste 12 obiceiuri nesanatoase

Distribuie:

Publicat:

Daca doriti sa aveti un somn profund, linistit pentru ca a doua zi sa va treziti complet odihniti, va recomandam sa urmati sfaturile de mai jos.

1. Nu mergeti la culcare cu picioarele reci. Fie ca faceti un dus cald sau va puneti sosete groase in picioare, este bine sa va incalziti picioarele inainte de culcare, nu va culcati cu ele reci.
2. Stabiliti-va o rutina inainte de culcare. Este bine sa aveti o rutina inainte de culcare (spalat pe dinti, pieptanatul parului, spalat pe fata etc.) pe care sa o respectati pentru ca asa creierul va sti ca a sosit timpul de odihna.

3. Nu consumati cafea cu 4 ore inainte de a merge la culcare. Cofeina nu va va lasa sa dormiti.

4. Evitati anumite pozitii de somn. Specialistii spun ca este bine sa dormiti pe partea stanga.
5. Tineti departe de pat orice dispozitiv electronic. Evitati sa va verificati e-mailul, contul de facebook sau sa va butonati telefonul sau tableta inainte de culcare. Lumina oricarui dispozitiv inhiba secretia de melatonina, cea reponsabila de senzatia de somn.

6. Poate va este greu sa credeti, dar si cartile trebuie evitate. Mai ales daca aveti o carte interesanta, este bine sa nu cititi inainte de a merge la culcare.

7. Evitati alarmele de ceas cu lumina. Orice sursa de lumina, inclusiv cea de la alarma de ceas, va va perturba somnul din timpul noptii.

8. Nu consumati lichide cu o ora inainte de a merge la culcare. Este recomandat sa nu beti nimic aproape de ora de somn pentru a evita sa va treziti in timpul noptii pentru a merge la baie.

9. Evitati somnul de dupa amiaza. Odihna de dupa amiaza nu face decat sa perturbe ciclul normal de somn si sa va mentina treji in timpul noptii.

10. Nu dormiti pe o saltea inconfortabila. Investiti intr-o saltea confortabila si de buna calitate. Veti dormi, cu siguranta, mai bine.
11. Nu mancati nimic cu 2 ore inainte de a va culca. Atunci cand mergeti la culcare cu stomacul plin nu va veti odihni cum trebuie caci organismul va ramane treaz pentru a continua digestia.

12. Nu faceti sport cu 3 ore inainte de culcare. Cand depuneti efort, corpul secreta adrenalina, iar asta va face sa va umpleti de energie si sa ramaneti treji.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img