joi, 28 martie, 2024

Dacian Ciolos pune umarul la referendumul lui Iohannis: De ce vrea sa intrezica OUG pe justitie, desi guvernul sau a adoptat asemenea acte normative

Distribuie:

Publicat:

Dacian Cioloş, preşedintele PLUS, anunţă că va vota DA la referendumul convocat de preşedintele Klaus Iohannis, pentru a delegitima orice demers al PSD în domeniul justiţiei. Decizia lui Cioloş vine în ciuda faptului că guvernul pe care l-a condus a modificat legile justiţiei, codul penal şi codul de procedură penală prin ordonanţă de urgenţă.

"Au mai rămas doar șapte zile până în momentul în care vom hotărî care vrem să fie imaginea României în Europa. Nu doar prin reprezentanții pe care îi vom avea în Parlamentul European, ci și prin modul în care vom răspunde întrebărilor din cadrul referendumului organizat în aceeași zi.

Voi vota DA la ambele întrebări, pentru că îmi doresc ca actuala majoritate de guvernare să înțeleagă că nu mai avem încredere în ea pentru nicio schimbare în domeniul justiției sau al politicii penale.

Nu doresc ca cei vinovați pentru fapte de corupție să scape de închisoare prin vreo grațiere sau amnistie acordată de Parlament, oricât ar încerca parlamentarii puterii să le ascundă în spatele altor norme sau definiții.

Nu mai vreau o nouă OUG 13, prin care definiția vreunei infracțiuni să se schimbe peste noapte de dragul unui șef politic, iar apoi să ne rugăm cu toții ca Avocatul Poporului, singurul îndreptățit să ceară intervenția Curții Constituționale, să își facă timp să redacteze o sesizare.

Despre asta este vorba, pe scurt, la referendumul de săptămâna viitoare.

Votând DA, vom delegitima orice tentativă a PSD de a continua lupta împotriva justiției, atât cât o mai fi la guvernare.

Suntem pregătiți să ne asumăm responsabilitatea reconstruirii a tot ceea ce au stricat ei", scrie Cioloş pe Facebook.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img