marți, 19 martie, 2024

Dan Marian, fostul senator husean, liderul liberalilor vasluieni, gasit nevinovat !

Distribuie:

Publicat:

Inca un parlamentar a fost gasit nevinovat dupa trei ani de cercetari, in care cariera politica i-a fost distrusa! Conform unor surse ale BZI, fostul senator PNL, Dan Marian, a fost gasit nevinovat dupa 3 ani de cercetari, intr-un dosar in care era acuzat de procurorii DNA de instigare la abuz in serviciu. În dosarul instrumentat de DNA Iasi, se investigheaza o presupusa retrocedare frauduloasa a unui teren viticol din Husi, judetul Vaslui. Potrivit procurorilor, în 2007, o societate viticola controlata de Gigi Netoiu a dobândit în proprietate, în mod fraudulos, la preturi sub valoarea de piata, suprafata totala de 692 ha – plantata cu vita de vie, situata pe amplasamentul fostelor plantatii ale SC Vidisamp SA Husi, teren aflat în administrarea Agentiei Domeniilor Statului. În afacere ar fi fost implicati atât Dan Marian cât si Adrian Porumboiu, precum si mai multi functionari ai Prefecturii Vaslui. "Concret, în primavara anului 2006, inculpatul Netoiu Gheorghe, în întelegere cu inculpata Georgescu (fosta Vasile) Luchi, a cautat si identificat o modalitate ilicita prin care sa dobândeasca în proprietate, la preturi sub valoarea de piata, suprafata de teren în cauza. Astfel, atât personal, cât si prin intermediul unei alte persoane, inculpatul Netoiu Gheorghe i-a solicitat inculpatului Marian Dan-Mihai, deputat la data faptelor, ca, în schimbul unor foloase materiale, sa determine persoane cu functii "cheie" în procesul decizional legat de retrocedari“, au precizat procurorii.

Dupa 3 ani de cercetari, se pare ca procurorii au concluzionat ca fapta nu exista si i-au dat lui Dan Marian – NEINCEPEREA URMARIRII PENALE (NUP). Contactat telefonic de reporterii BZI, Dan Marian nu a raspuns pentru a confirma sau infirma aceste informatii obtinute pe surse de redactorii BZI! 

Totusi, lucrurile sunt extrem de grave, din moment ce cariera politica a lui Dan Marian a fost distrusa. Cine ii plateste cei trei ani de stres lui Dan Marian? Nu trebuie uitat ca acest dosar a izbucnit in luna noiembrie a anului 2016, adica exact cu o luna inainte de alegerile parlamentare. In acel moment, Dan Marian era presedintele Organizatiei Judetene a PNL Vaslui si urma sa deschida lista la Senat la alegerile parlamentare din urma cu 3 ani. Practic, din luna decembrie a anului 2016, Dan Marian trebuia sa fie senator, dar a decis sa demisioneze din partid si sa nu mai candideze la alegerile parlamentare, pana la finalizarea anchetei. Cine-i plateste acum cei 3 ani pierduti din viata? Ramane de vazut si ce vor zice colegii de partid! Cum va reactiona Ludovic Orban, presedintele PNL in aceasta speta? In mod normal, Dan Marian ar trebui sa redevina presedintele Organizatiei PNL Vaslui si sa candideze pe loc eligibil la alegerile parlamentare de la anul!

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img