joi, 18 aprilie, 2024

Dana Rogoz sufera de o boala incurabila! Apare la multe femei si de multe ori nu stii sa observi primele semne

Distribuie:

Publicat:

Dana Rogoz trece prin momente grele. Indragita actrita si prezentatoare TV sufera de o boala incurabila. Dezvaluirea a fost facuta chiar de cea care a cucerit publicul din Romania inca de la o varsta frageda, cu personajul Abramburica, pe care l-a interpretat in emisiunea Abracadabra.

Dana Rogoz a vorbit despre problemele sale de sanatate

Mai exact, este vorba despre Hashimoto, o afectiune a glandei tiroide, care apare cu precadere in cazul persoanelor de sex feminin. Printre simptomele cele mai comune ale acestei boli se numara fluctuatiile in greutate sau starile dese de oboseala.

Dana Rogoz a dezvaluit ca urmeaza un tratament impotriva acestei boli si totodata, nu resimte atat de tare perioadele de ingrasare cu care se confrunta in general femeile ce contacteaza aceasta afectiune.  In schimb, vedeta are parte de alte simptome.

Ce spune Dana Rogoz despre boala de care sufera

„Toata lumea crede ca eu am hipertiroidism, pentru ca sunt slaba, dar de fapt am hipotiroidism. In schimb, simt schimbari la textura pielii, simt ca se usuca mai tare, am alte probleme asociate. Sau pot sa am stari mai proaste si de obicei atunci imi verific analizele si vad daca e cazul sa imi maresc doza de tratament” , a povestit Dana Rogoz.

„De la doamna dr. nutritionist am aflat ca regimul tip “fasting” e o varianta de luat in calcul, daca e tinut cum trebuie. Momentan incerc sa tin 12 ore pauza intre ultima inghititura seara si prima inghititura dimineata. Nu imi iese mereu, caci am un program haotic, cu seri de spectacol, dupa care se iese la o bere, la o pizza… stiti ce zic. Desigur, pauza se mareste daca vrei sa slabesti. Ce, cat, cum, iti spune nutritionistul. Dar este considerat un regim pe termen lung sanatos. Si tot de la dr. doctor am retinut ca e sanatos sa mananci in fiecare zi o leguma sau un fruct verde si o leguma sau un fruct portocaliu. Drept urmare, in 2019 incerc sa tin si aceasta regula de alimentatie… “cromatica“ , a mai spus Dana Rogoz.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img