joi, 28 martie, 2024

Dancă: Greva medicilor de familie arată că sistemul de sănătate e în colaps; premierul să îl demită pe ministrul Bodog

Distribuie:

Publicat:

Liberalii susţin revendicările medicilor de familie, iar premierul Mihai Tudose trebuie să-l demită de urgenţă pe ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă.

"Partidul Naţional Liberal susţine revendicările medicilor de familie şi acuză Guvernul lui Dragnea şi Tudose de cinism pentru că lasă bolnavii fără reţete compensate şi medicamentele necesare. (…) Greva medicilor de familie arată că sistemul sanitar este în colaps, iar Tudose trebuie să-l demită urgent pe ministrul Bodog, responsabil pentru dezastrul din sănătate", a scris Dancă, pe Facebook.

El subliniază că PNL a depus un amendament la Legea bugetului de stat pentru creşterea finanţării medicinei primare la nivelul recomandat de Banca Mondială de 12% din fondul unic al asigurărilor de sănătate, însă aminteşte că a fost respins de majoritatea PSD – ALDE.

"Dacă Tudose ar fi vrut cu adevărat să găsească o soluţie la revendicările medicilor de familie, trebuia să ceară colegilor din coaliţia PSD – ALDE să admită amendamentul depus de PNL la Legea bugetului de stat. Premierul Mihai Tudose i-a minţit pe medicii de familie când le-a promis că va căuta o soluţie la fel cum a minţit de atâtea ori că îl va demite pe ministrul Sănătăţii, Florian Bodog", precizează liberalul.

AGERPRES

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img