luni, 18 martie, 2024

Daniel Constantin pleaca din Guvern

Distribuie:

Publicat:

Biroului Politic Central al ALDE a votat, duminica, retragerea sprijinului politic pentru copresedintele Daniel Constantin, cu 86 de voturi “pentru” si 12 “impotriva”, propunerea fiind facuta de vicepresedintele Andrei Gerea, au declarat pentru MEDIAFAX, surse din partid.
Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, duminica seara, ca Daniel Constantin nu mai poate ramane in Guvern, dupa ce Biroul Politic Central al ALDE i-a retras sprijinul, afirmand ca este foarte greu pentru premierul Sorin Grindeanu sa nu tina cont de votul ALDE.
“Din pacate, acest deznodamant era previzibil. Am avut mai multe discutii cu Daniel Constantin si Calin Popescu Tariceanu. Cred ca acum o luna i-am spus lui Daniel Constantin ca trebuie sa gaseasca un mod de convietuire si colaborare cu domnul Tariceanu, pentru ca lucrurile nu pot ajunge decat la situatia asta, transarea situatiei prin vot”, a declarat presedintele PSD, Liviu Dragnea, la Antena 3.
Liviu Dragnea a afirmat ca structurile politice care au sustinut un membru al guvernului il pot si revoca.
Daniel Constantin: Demisionez,dacă premierul îmi cere. Îl voi informa pe Liviu Dragnea că s-a încălcat statutul
Copreşedintele ALDE Daniel Constantin a declarat, duminică, după ce BPC al partidului i-a retras sprijinul politic, că îşi va da demisia dacă premierul Sorin Grindeanu îi va cere acest lucru, afirmând că îl va informa pe liderul PSD, Liviu Dragnea, că Tăriceanu “a călcat în pricioare” Statutul.
“Dacă domnul Grindeanu îmi va cere acest lucru, categoric îmi voi da demisia”, a declarat copreşedintele ALDE Daniel Constantin, întrebat ce va face dacă premierul Sorin Grindeanu îi va cere demisia.
Daniel Constantin a afirmat că îl va informa pe liderul PSD, Liviu Dragnea, că Tăriceanu “a călcat în picioare Statutul”.
“Eu îl voi informa pe domnul preşedinte Dragnea de faptul că a fost o încălcare a statutului şi o să îmi exprim şi în faţa domniei sale regretul că domnul Tăriceanu, pentru a promova interesele politice proprii, calcă în picioare orice fel de statut, producând un abuz pe care îl clamează”, a mai spus Daniel Constantin. Mediafax.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img