vineri, 29 martie, 2024

Dansul este un adevarat medicament pentru creier si inima

Distribuie:

Publicat:

Se stia deja ca activitatea fizica are un efect protector Impotriva riscurilor cardiovasculare, iar acum o echipa de cercetatori merge si mai departe, aratand ca dansul da rezultate foarte bune In acest sens. El protejeaza arterele si circulatia sanguina, scrie site-ul metronews.fr, citat de Agerpres.

Conform unui studiu realizat de oameni de stiinta de la Universitatea din Sydney (Australia), dansul ar avea efecte benefice asupra inimii. Concluziile cercetarii arata ca acesta este bun nu numai pentru inima, ci poate stimula si creierul si functiile cognitive.

Cercetatorii au analizat 11 grupuri cuprinzand 48.000 de adulti de peste 40 de ani, fara antecedente cardiace la Inceputul cercetarii. Din cele 48.000 de persoane, numai 3.100 au declarat ca danseaza regulat. La acestea s-a constatat o stare fizica generala foarte buna.

In plus oamenii pareau mai tineri, aveau un indice de masa corporala (IMC) mai bun decat media, sufereau mai putin de boli lungi si faceau mai multa miscare, indiferent de intensitatea cu care dansau.

Se stia deja ca o activitate fizica moderata protejeaza inima si arterele si din acest motiv se recomanda adesea celor care nu sunt fani ai sportului sa mearga pe jos 30 de minute pe zi. si In acest regim se simt avantajele. Ceea ce este interesant la practicarea dansului este nu numai faptul ca Inseamna miscare, ci si ca stimuleaza capacitatile cognitive, solicitand coordonarea miscarilor. Beneficiile acestui tip de miscare sunt mari, chiar daca nivelul nu este cel al unor dansatori profesionisti.

Se recomanda alegerea unor cursuri cu genul preferat: jazz modern, hip-hop, dans african, oriental sau folcloric. Principala este miscarea pe un anumit ritm pentru a pastra o forma buna a corpului si organismului.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img