marți, 19 martie, 2024

Datorita combinatiei sale de substante nutritive puternice, este considerata un aliment complet

Distribuie:

Publicat:

Vei avea parte de vitaminele A, C, E si B, precum si de minerale si antioxidanti puternici, cum ar fi calciul, acidul folic si potasiul. Datorita combinatiei sale de substante nutritive puternice, varza este considerata de multi experti un aliment puternic, care ne poate ajuta sa combatem racelile, sa imbunatatim digestia si sa prevenim aparitia cancerului. Daca ai in continuare indoieli, mai jos poti regasi mai multe beneficii pentru sanatate ale verzei. 

1. Poate accelera vindecarea ranilor. stiai ca aplicarea topica a verzei poate fi utila pentru a accelera vindecarea ranilor, dar si pentru a reduce umflarea sanilor, glandelor, vanatailor? Adesea, femeile folosesc comprese de varza pentru a atenua durerea si disconfortul cauzat de alaptare. Pentru a pregati o compresa de varza, intinde o foaie de varza cu ajutorul unei sticle sau al unui sucitor. Apoi, incalzeste frunza in apa clocotita pentru o secunda sau doua. Asaza frunza calda pe rana si las-o timp de mai multe ore. Daca este necesar, repeta procedeul cu o frunza noua.

2. Curata stomacul si colonul. Sucul facut din varza este eficient pentru curatarea stomacului si a colonului. De asemenea, poate ameliora diareea si inflamatia intestinelor. Bea doua pahare de suc proaspat de varza in fiecare zi. Pentru scopuri digestive, foloseste varza verde.

3. Poate trata anemia. Pentru a combate anemia in mod natural, multe persoane folosesc varza, adica 1-2 pahare de suc de varza proaspata in fiecare zi. Acest procedeu este eficient datorita faptului ca varza este bogata in clorofila, care este un pivot pentru formarea sangelui.
Avand in vedere acest lucru, varza poate fi de ajutor pentru persoanele care sufera de anemie.

4. Poate trata ulcerele peptice.Sucul de varza este recomandat pentru persoanele care au fost diagnosticate cu ulcer peptic. Acesta trebuie consumat in mod regulat, adica un pahar sau doua pe zi pentru un efect optim.

5. Este perfecta pentru diete. Datorita efectelor sale de curatare a corpului, varza este un aliment excelent care va elimina apa in plus, va imbunatati metabolismul si te va ajuta sa mentii o greutate sanatoasa.

6. Curata ficatul. Pentru a optimiza functionarea ficatului, asigura-te ca mananci varza in mod regulat. Aceasta are caracteristici antiinflamatorii, iti hidrateaza corpul si atenueaza durerile de cap declansate de toxinele din ficat. Pentru a beneficia de calitatile sale, cel mai bine este sa mananci varza cruda. O poti da pe razatoare sau taia marunt si combina cu ulei de masline, otet si sare. Pentru un gust si mai bun, poti adauga si morcovi in aceasta salata. 

O alta modalitate de a profita de avantajele verzei este prin consumul unei bauturi de varza. Aceasta este utila pentru tratamentul infectiilor de la nivelul gatului si plamanilor. Pentru a-l prepara, amesteca sucul proaspat de varza cu putina miere. Adu amestecul la fierbere si apoi asteapta sa se raceasca. Consuma 5-6 linguri pe zi din aceasta bautura.

Nu in ultimul rand, varza murata este un supliment extrem de hranitor si gustos. O poti consuma in mod regulat, alaturi de alte preparate. sursa: eva.ro

A.N.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img