joi, 28 martie, 2024

Daune morale in valoare de 1 MILION DE EURO in urma unui accident la CRASNA

Distribuie:

Publicat:

Judecatorii de la Tribunalul Iasi au luat cea mai curajoasa decizie de pana acum in ceea ce priveste daunele morale acordate unei victime dintr-un accident rutier • Un tanar de 24 ani, paralizat in urma unui accident comis de verisoara sa, urmeaza sa primeasca daune morale de un milion euro, daca sentinta data zilele trecute va ramane definitiva

In urma cu cateva zile, judecatorii de la Tribunalul Iasi au dat o sentinta istorica, prin care au stabilit daune morale de un milion euro pentru un tanar de 24 ani care a ramas paralizat, dupa ce a fost victima unui accident rutier.

Tudor Gall a ramas paralizat in urma unui accident care a avut loc in luna aprilie 2015, accident produs de verisoara sa, Patricia Gall. Victima nu a depus plangere penala impotriva soferitei, pentru vatamare corporala din culpa, iar procurorii din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Vaslui au dispus clasarea dosarului.

In schimb, victima accidentului s-a adresat direct instantei civile, pentru acordarea despagubirilor generate de producerea accidentului. A adus acte medicale suficiente prin care a aratat ca viata i s-a schimbat radical si ca nu se mai putea face absolut nimic pentru a-si reveni. Tanarul este in scaun cu rotile si are nevoie de insotitor tot timpul. Astfel, pe langa daunele morale acordate, instanta de judecata a obligat firma de asigurari la care soferita vinovata avea incheiata polita RCA sa-i achite lunar suma de 1.250 lei, pentru plata asistentului personal, pe toata perioada incadrarii in gradul de handicap.

De asemenea, instanta a obligat SC Carpatica Asig S.A. sa-i achite lui Tudor Gall suma de 160.400 lei cu titlul de daune materiale. Este vorba de banii cheltuiti pana in prezent cu tratamente si ingrijiri medicale. In mod evident, desi suma pare a fi una destul de mare, nu va acoperi sub nicio forma suferinta reala prin care a trecut victima accestui accident. Pana in prezent, desi la nivel national astfel de sume au fost acordate in mai multe dosare, instantele iesene sunt destul de lipsite de curaj atunci cand sunt in pozitia de a cuantifica daunele morale in astfel de dosare. Doar instantele din Bucuresti, Cluj si din Constanta au mai acordat daune morale de ordinul milioanelor de euro.

Cum s-a produs accidentul

Accidentul a avut loc in seara zilei de 9 aprilie 2015. In masina condusa de Paricia Gall, de 20 ani, se aflau mai multi tineri care veneau din Franta, pentru a petrece sarbatorile pascale in Iasi. Intre pasageri se afla si Tudor Gall. In zona localitatii Crasna, din judetul Vaslui, autoturismul Jaguar s-a rasturant de mai multe ori si a iesit in decor, dupa ce fiica afaceristului iesean a pierdut controlul volanului intr-o curba periculoasa. In urma accidentului, Patricia Gall si cei doi prieteni s-au ales doar cu rani usoare si au primit ingrijiri medicale la Spitalul Sf. Spiridon din Iasi.

In schimb, verisorul, Tudor Gall, in varsta de 24 ani, a suferit o fractura de coloana cu sectionarea maduvei. Tanarul a fost transportat la Spitalul Prof. Dr. Nicolae Oblu (Neurochirurgie) din Iasi, unde a fost operat in urgenta. Din cauza traumatismului sever la coloana, picioarele tanarului au paralizat pe loc. Tragic este ca deficitul motor nu va mai putea fi recuperat .

“Pacientul are ambele picioare paralizate. Din pacate, nu se va mai putea recupera. Este internat pe sectie si se afla sub tratament”, au precizat medici la scurt timp dupa accident. Prietenii Patriciei Gall, francezul si turcul, au varsta intre 20 si 23 de ani, si studiau in Franta, alaturi de fiica afaceristului si verisorul ei.

Tanara este fiica lui Mircea Gall, un important dezvoltator imobiliar din Iasi, fiind administrator al Antrepriza Ideal Casa si Comerom Exim. Din cercetarile politistilor a reiesit ca Patricia Gall nu a adaptat viteza la conditiile de mers. Masina s-a rasturnat de mai multe ori, pana a iesit de pe carosabil si a ramas blocata pe camp cu rotile in sus. Pe numele tinerei soferite a fost deschis dosar penal pentru vatamare corporala din culpa, insa dosarul a fost inchis pentru ca nu a fost depusa plangere.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img