vineri, 29 martie, 2024

De ce a ramas in puscarie Mircea Basescu

Distribuie:

Publicat:

O noua lovitura pentru fratele fostului presedinteTraian BasescuJudecatorii au decis sa ii respinga cererea de eliberare conditionata lui Mircea Basescu. Judecatorii au decis ca Basescu nu a dat nicio dovada de indreptare.

Reprezinta solutia oportuna si legala pentru a exista certitudini ca persoana in cauza se va redresa, va dobandi un ansamblu de valori morale si sociale necesare pentru evitarea in momentul parasirii locului de detinere a savarsirii altor infractiuni”, se arata in motivarea instantei care a respins cererea de eliberare conditionata formulata de fratele fostului presedinte, conform observator.tv.

Procurorii anticoruptie au contestat in 17 februarie decizia data cu o zi mai devreme de Judecatoria Medgidia, care a admis solicitarea formulata de catre Mircea Basescu, hotarand ca acesta poate fi liberat conditionat. Atunci, Judecatoria Medgidia decisese ca solicitarea este intemeiata. Tribunalul Constanta a respins insa, pe 29 martie, cererea de eliberare conditionata. “Durata de pedeapsa executata pana acum nu e suficienta pentru a se concluziona asupra posibilitatii de reintegrare sociala a condamnatului. Mai mult, in scopul evitarii ca un astfel de comportament sa recidiveze, continuarea pedepsei reprezinta solutia oportuna si legala. Nu exista indicii ca pedeapsa aplicata executata pana acum si-a atins scopul inainte de a fi expirat durata stabilita initial prin hotarare de condamnare. Mircea Basescu a executat pana acum 238 zile de inchisoare, 371 in arest preventiv si a castigat prin munca alte 30 de zile. In total ppentru fapta sa, 639 de zile. Fractia e indeplinita, insa nu si conditiile subiective, respectiv daca persoana condamnata este staruitoare in munca, disciplinata si da dovezi de indreptare.”, se arata in motivarea Tribunalului.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img