marți, 23 aprilie, 2024

De ce ai unghiile fragile si cum rezolvi problema

Distribuie:

Publicat:

Mainile ingrijite sunt cartea ta de vizita si nimic nu este mai neplacut decat niste sa ai unghiile fragile si moi, care se rup usor. Te intrebui de ce ai unghiile fragile, desi le ingrijesti periodic si folosesti cele mai bune produse cosmetice? Ingrijirea nu e totul. E important si sa eviti gesturile care le „agreseaza“. Iata cum iti pui in pericol sanatatea unghiilor si care sunt cauzele pentru care ai unghiile fragile.

Nu aplici lacul protector. Ai auzit de el, dar nu il folosesti din motive de graba si, de ce nu, „ce se poate intampla daca nu ma dau“. Cand iti faci manichiura, nu uita ca primul strat e obligatoriu sa fie lacul protector. Abia apoi aplica oja colorata. Baza pentru oja nu doar protejeaza, intareste si hraneste unghia in profunzime, dar ofera si un aspect finisat unghiei lacuite si face oja sa reziste mai mult timp si sa nu sara cand trebaluiesti prin casa.

Nu folosesti uleiuri hranitoare. Le asociezi cu sanatatea podoabei capilare, cu baile relaxante sau cu infuziile aburinde. Dar si unghiile au nevoie de hranire, iar uleiurile sunt un ingredient important in trusa de ingrijire a acestora. Eficiente sunt cele pe baza de vitamina A si E, care actioneaza tintit. Masate saptamanal cu aceste uleiuri, unghiile (curatate in prealabil) nu se vor mai rupe usor. Efect accelerat de hranire il au uleiurile in combinatie cu zeama de lamaie.

Poti incerca si metoda bunicii, mai ales ca este perioada propice. Pune in palma untura de porc alba, curata cat o nuca. apoi maseaza bine pe piele si pe unghii, vreme de cel putin 15-20 de minute. Spala mainile cu apa calda, fara sapun si sterge-te bine cu un servet de hartie. Pune apoi pe mani manusi medicale – ca cele folosite de medici, si stai asa vreme de doua-trei ore. Efectul este fabulos si pentru piele si pentru unghii.

Nu te hranesti echilibrat. Frumusetea exterioara este rezultatul ingrijirii, dar si a felului in care te hranesti. Lipsa anumitor vitamine (A, D, E, B) sau minerale (calciu, zinc) face unghiile friabile si lipsite de stralucire. La fel de lovit este si parul, care sufera cand il privezi de aceste vitamine. Cauta sa ai proportia adecvata de nutrienti in alimentatia ta, chiar daca esti la dieta. Ouale, carnea, legumele, fructele si lactatele nu trebuie sa-ti lipseasca. In avantajul fumusetii unghiilor tale vin si leguminoasele (lintea, fasolea si mazarea uscata). Ideala sunt legumele de iarna si fructele.

Semiluna de pe unghii si semnificatiile ei. Un ultim sfat este acela de a taia din cand in cand unghiile scolareste. Este perfect daca faci asta vreme de doua luni incontinuu. In felul acesta unghiile se vor regenera si se vor intari.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img