marți, 19 martie, 2024

De ce apar si cum scapam de punctele negre

Distribuie:

Publicat:

Nu dor, nu sunt o problemă gravă de sănătate, însă din punct de vedere cosmetic punctele negre sunt o adevărată corvoadă, dificil de îndepărtat. Există totuşi remedii la-ndemână, care pot reduce mare parte din petele negre care apar în special pe nas. Aflam din acest articol de ce apar şi cum scăpăm de punctele negre.

 

Ce sunt punctele negre şi de ce sunt atât de greu de scos, dar mai ales de ce au obiceiul supărător să reapară? Chiar dacă reuşim să eliminăm o parte din ele, nu trebuie să ne bucurăm prea mult. Cele mai multe se formează din nou şi, astfel, suntem nevoiţi să ducem o luptă nesfârşită cu ele.

Din păcate, când nuanţa tenului este foarte deschisă punctele negre devin o adevărată problemă estetică, imposibil de mascat cu creme, fond de ten, corectoare.

De ce apar punctele negre:

-Mai frecvente la tenul gras

Punctele negre apar de regulă din cauza dilatării porilor, care crează mediul potrivit pentru acumularea secreţiei abundente de sebum. Specialiştii în dermatologie explică faptul că terminaţiile glandelor sebacee ajung până la suprafaţa pielii, timp în care sebumul produs se oxidează în contact cu aerul şi rezultă o culoare închisă.

-Zona T e predispusă

Punctele negre apar frecvent în zona T a feţei: frunte, nas, bărbie. Care este explicaţia? De obicei, pielea de pe frunte, nas şi bărbie este mai grasă şi produce mult sebum.

Acesta nu este altceva decât secreţia naturală a glandelor sebacee, care protejează pielea. Compusă din acizi graşi şi materii proteice, sebumul are rol bactericid.

 

Cum scăpăm de punctele negre – Baia cu aburi

De departe cea mai eficientă metodă de îndepărtare a punctelor negre este baia cu aburi.

Pune într-un vas cu apă fierbinte o lingură de flori de muşeţel şi cu capul acoperit cu un prosop stai deasupra vasului cât de mult poţi sau până se răceşte apa.
Dupa ce s-a înmuiat pielea şi porii s-au deschis, masează cu un tifon curat zonele cu probleme, fără să presezi prea tare pielea ca să nu apară răni. La final, clăteşte faţa cu apă rece pentru a închide porii şi aplică pe ten o loţiune astringentă, calmantă şi dezinfectantă.
 

Cum scăpăm de punctele negre – Gomaj cu miere şi cafea

O dată pe săptămână poţi face un gomaj dintr-un amestec de miere şi cafea măcinată.

Obţii o pastă închisă la culoare, cu care te masezi uşor, în sens circular. Atenţie, umezeşte pielea înainte să faci masajul exfoliant. De asemenea, nu atinge zona din jurul ochilor cu acest ameste.

Cum scăpăm de punctele negre – Fă-ţi măşti cu lămâie şi albuş

Un alt remediu eficient în combaterea punctelor negre este masca din albuş de ou, lămâie, drojdie uscată şi caolin.

Amestecă un albuş, zeama de la o jumătate de lămâie, o jumătate de linguriţă de drojdie uscată şi o linguriţă de caolin; caolinul este o argilă specială pe care o poţi găsi la magazinele de tip plafar.

clicksanatate.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img