joi, 25 aprilie, 2024

De ce ar trebui sa iei si magneziu daca iei vitamina D

Distribuie:

Publicat:

Oamenii iau suplimente de vitamina D, dar nu isi dau seama cum este metabolizata, conform co-autorului studiului, profesor de patologie la Colegiul de Medicina Osteopatica din Lake Erie, Pennsylvania. Fara magneziu, vitamina D nu este foarte utila.

Magneziul este al patrulea cel mai abundent mineral din organism dupa calciu, potasiu si sodiu, potrivit cercetatorilor. Acest element activeaza sute de enzime care sunt implicate in reactii biologice importante, inclusiv enzimele care joaca un rol important in metabolismul vitaminei D.

Dar multi oameni nu au suficient magneziu in corp. Un sondaj national din 2005-2006 a constatat ca aproximativ jumatate dintre americani nu consumau suficient magneziu. Potrivit Institului National de Sanatate din Statele Unite, cantitatea recomandata de magneziu este de 400-420 de miligrame pe zi pentru barbati si de 310-320 de miligrame pe zi pentru femei.

Cercetarile anterioare au sugerat ca un consum adecvat de magneziu poate reduce riscul de deficienta a vitaminei D. Un studiu realizat in 2013 a constatat ca persoanele care consumau suficient magneziu pe zi erau mai putin susceptibile de a avea un nivel scazut de vitamina D, comparativ cu persoanele care aveau un nivel redus de magneziu in organism. S-ar putea ca persoanele care aduc un aport suficient de magneziu sa necesite mai putine suplimente cu vitamina D pentru a ajunge la un nivel adecvat decat daca nu ar consuma suficient magneziu. Dupa cum spuneam, prin consumul unei cantitati optime de magneziu poate fi redus riscul de deficienta de vitamina D.

Unele studii au constatat, de asemenea, ca persoanele care aduc un aport mai mare de magneziu au o densitate mai mare a mineralelor osoase si un risc mai scazut de osteoporoza, comparativ cu persoanele cu un aport redus de magneziu. Cu toate acestea, este nevoie de mai multe cercetari pentru a vedea daca un consum adecvat de suplimente de magneziu poate preveni sau trata osteoporoza. Printre alimentele bogate in magneziu sunt incluse migdalele, bananele, fasolea, broccoliul, orezul brun, galbenusul de ou, uleiul de peste, semintele de in, legumele verzi, laptele, ciupercile, alte nuci, fulgii de ovaz, semintele de dovleac, semintele de soia, porumbul, tofu si cerealele integrale.

Este important sa retii ca, in momentul in care oamenii iau suplimente de magneziu, nu ar trebui sa consume mai mult decat cantitatea recomandata, adica 350 de miligrame pe zi pentru adulti. Aceasta limita este numai pentru suplimente, poate fi si mai mica decat cantitatea zilnica recomandata, deoarece include si magneziul din alimente si suplimente. O cantitate prea mare de magneziu din suplimentele alimentare poate provoca diaree, greata si crampe abdominale. Iar aportul extrem de ridicat poate duce la batai neregulate ale inimii si la stop cardiac. sursa: eva.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img