News Flash:

De ce beau oamenii cafea, desi are un gust amar

19 Noiembrie 2018
122 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6495 RON (+0.0015)
USD: 4.0769 RON (-0.0127)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
s604x0 cafea5

Poate parea contraintuitiv, dar cei care sunt sensibili la gustul amar al cafelei tind sa bea mai multa, conform unui nou studiu.

Aceasta sensibilitate nu este numai o chestiune de gust, dar este influentata de geneticul unei persoane, conform aceluiasi studiu publicat pe 15 noiembrie in jurnalul Scientific Reports de cercetatorii de la Northwestern University Feinberg School of Medicine din Chicago, SUA, si de la QIMR Berghofer Medical Research Institute din Brisbane, Australia.

„Rezultatele studiului nostru sugereaza ca cei care consuma cafea dezvolta un gust pentru sau o abilitate de a detecta amareala cafeinei datorita reinvigorarii oferita de aceasta substanta”, a precizat Marilyn Cornelis, membra a echipei de cercetare de la Northwestern University Feinberg School of Medicine.

Altfel spus, oamenii care au o capacitate crescuta de a gusta amareala cafelei, mai ales gustul amarui al cafeinei, invata sa-l asocieze cu lucruri bune. Descoperirea este oarecum surprinzatoare, avand in vedere ca amareala este de obicei un mecanism de avertizare pentru a convinge oamenii sa nu consume substante daunatoare, scrie descopera.ro, care citeaza Live Science.

Cercetatorii au condus acest studiu pentru a intelege modul in care genetica influenteaza consumul de ceai, cafea si alcool, substante care tind sa fie amare. „Desi toate aromele de amar par sa fie la fel, percepem gustul diferit in functie de substanta”, a mentionat Jue Sheng Ong, conducatorul principal al studiului de la QIMR Berghofer Medical Research Institute din Brisbane, Australia.

Cercetatorii nu au luat insa in calcul un aspect important, anume aromele adaugate, precum zaharul. Acestea sunt folosite tocmai pentru a tempera amareala bauturii. „E usor de imaginat ca, la nivel personal, sunt multi factori care determina consumul de cafea, de la statut socio-economic la capacitatea de a metaboliza cafeaua”, a adaugat Ong.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0852 (s) | 24 queries | Mysql time :0.012994 (s)