vineri, 29 martie, 2024

De ce boala crunta te feresc prunele uscate

Distribuie:

Publicat:

Prunele uscate sunt delicioase si reprezinta o alternativa pentru perioadele in care nu le poti savura pe cele proaspete. Mai nou, oamenii de stiinta au descoperit ca acestea pot chiar sa protejeze impotriva cancerului de colon.

Prunele uscate sunt benefice datorita faptului ca au in compozitie compusi fenolici. Testele din cadrul studiului condus de dr. Nancy Turner au aratat ca aceste fructe ajuta la pastrarea bacteriilor intestinale in colon, ceea ce scade sansele dezvoltarii bolii, arata ziare.com, care citeaza Apex Tribune.

In tractul intestinal exista miliarde de bacterii, dar ca pana in prezent cercetatorii au identificat putin peste 400 dintre acestea. Expertii in domeniu considera ca oamenii dezvolta cancer la colon cand exista perturbari in privinta bacteriilor intestinale, ce duc la inflamatii.

Motivul pentru care prunele uscate ajuta in cazul acestor inflamatii este ca au in compozitie compusi fenolici, cunoscuti pentru capacitatea de a actiona ca antioxidanti care neutralizeaza efectul oxidant asociat cu radicalii liberi.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img