joi, 25 aprilie, 2024

De ce este benefic controversatul ulei de palmier

Distribuie:

Publicat:

Uleiul de palmier nu este foarte popular la noi in tara, insa exista foarte multe motive sa il introducem in alimentatia noastra. Acest tip de ulei nu contine colesterol, ceea ce il face ideal pentru alimentatia tuturor persoanelor, insa indeosebi a celor care se confrunta cu bolile cardiovasculare sau obezitate. Mai exact, uleiul de palmier contine 40% acizi grasi mononesaturati si 10% acizi grasi polinesaturati, ambele tipuri de grasimi fiind foarte sanatoase si necesare organismului uman.

Uleiul de palmier rezista foarte bine la temperaturile inalte si nu elimina substante toxice, iar de aceea foarte multi nutritionisti il recomanda pentru consumul zilnic. Majoritatea uleiurilor vegetale se degradeaza in timpul prajirii, insa nu este si cazul acestui tip de ulei. Alege-l daca vrei sa ai o alimentatie mai sanatoasa, bogata in grasimi sanatoase. Uleiul de palmier rezista pana la 230 grade Celsius, in timp ce uleiul de floarea soarelui rezista la 260 grade Celsius.

Aceasta grasime atat de necesara organismului uman are foarte multe caracteristici minunate: nu are miros, nu face fum, nu isi schimba culoarea si nu patrunde in alimentele care sunt gatite. Uleiul de palmier este bogat in vitaminele A si E, esentiale pentru sanatatea ochilor, a sistemului osos si a pielii. Acesti doi antioxidanti nu trebuie sa lipseasca dintr-o alimentatie sanatoasa datorita puterii lor de a lupta impotriva efectelor nocive ale radicalilor liberi.

Totodata, acest ulei are o concentratie mare de afla si beta caroten, numarandu-se printe putinele alimente care contin alfacaroten. Alfacarotenul are proprietati anticangerigene chiar mai puternice decat betacarotenul, fiind necesar in dieta persoanelor care sufera de cancer.

Asadar nu ezista sa cumperi ulei de palmier data viitoare cand mergi la cumparaturi. Incearca-l si nu vei regreta!

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img