News Flash:

De ce este bine sa mananci muraturi si varza murata in aceasta perioada

24 Ianuarie 2016
781 Vizualizari | 0 Comentarii
Directorul Centrului National pentru Boli Infectioase si Parazitare din Bulgaria, prof. Todor Kantaradjiev, a facut cateva recomandari privind dieta in sezonul rece, in special atunci cand ne confruntam cu viroze, raceli si gripe.

Profesorul bulgar a recomandat evitarea oricarui contact cu persoanele bolnave, utilizarea batistelor de hartie de unica folosinta, spalarea cat mai des posibil a mainilor cu apa si sapun. Trebuie evitata atingerea fetei cu mana murdara, in special a ochilor, nasului si gurii.

Impotriva virusurilor, este foarte importanta si alimentatia. „Recomand consumul de alimente in cantitati normale si variate. Bucataria traditionala, cu ciorbe, mancaruri gatite cu salate de varza murata si muraturi este recomandata in aceasta perioada. Varza murata si muraturile reprezinta o sursa importanta de vitamina C in lunile friguroase, pana la aparitia legumelor proaspete. In acest sens, varza murata si muraturile sunt imunomodulatori. De asemenea, se recomanda un consum sporit de citrice. Lipsa soarelui poate fi compensata prin administrarea de suplimente de vitamina D, insa nu pentru timp indelungat”, a mai spus prof. Todor Kantaradjiev.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0946 (s) | 25 queries | Mysql time :0.013135 (s)

loading...