vineri, 29 martie, 2024

De ce este bine sa-ti lasi copilul sa creasca in compania unui catel. Afectiunea grava de care patrupezii ii protejeaza pe micuti

Distribuie:

Publicat:

Riscul de aparitie a astmului in cazul copiilor scade daca acestia cresc in aceeasi casa cu un catel pe post de animal de companie, arata un studiu recent. Totusi, nu acelasi lucru este valabil atunci cand animalul de companie este o pisica.

Cercetarea, efectuata de un profesor de la Imperial College din Londra, arata ca unii copii au prezentat un risc mai scazut de dezvoltare a astmului daca acestia cresc alaturi de un catel, ca animal de companie. 

„Micutii pedispusi la dificultati de respiratie, prezinta un risc mai scazut de dezvoltare a astmului daca cresc in aceeasi casa cu un catel, inca din primele luni de viata. Trebuie sa identificam motivele care conduc la aceasta asociere. Studiile precedente au aratat ca patrupezii ar putea fi purtatori ai unor bacterii protectoare care sa-i ajute pe micuti, insa ei pot purta, de asemenea, alergeni care sa conduca la aparitia simptomelor astmului”, explica Silvia Colicino, doctorand in cadrul Imperial College din Londra. 

Aceasta a adaugat ca una dintre cauze poate fi si faptul ca patrupezii sunt animale de companie mai murdare, ceea ce inseamna ca micutii sunt expusi anumitor tipuri de bacterii, ceea ce ajuta sistemul lor imunitar sa ii protejeze de alergii. 

Cateii „tind sa petreaca mai mult timp afara si aduc in casa un nivel mai ridicat de bacterii. Contactul inca din primul an de viata al copiilor cu cateii pare sa ii protejeze pe acestia de astm”, a explicat aceasta pentur Daily Mail. 

in cadrul studiului au fost examinati 20.000 de copii din cinci grupe diferite de varsta, incluzand aici o parte care sufereau de respiratie ingreunata inca din primele luni de viata. 

sursa: gandul.info

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img