joi, 28 martie, 2024

De ce este foarte important sa avem grija de tiroida

Distribuie:

Publicat:

Doctorul Bogdan Ivanescu a vorbit despre adevarul din spatele miturilor ce spun ca te poti îngrasa fara sa mananci nimic sau ca dieta hiperproteica este cea mai buna cale de slabit. Medicul spune ca în aceste subiecte un rol important îl au hormonii. Medicul avertizeaza de ce este bine sa tii cu dintii de tiroida.

Tiroida, glanda vitala pentru organism

„Tiroida este foarte importanta pentru viata. Se asigura ca celulele din corpul tau functioneaza corect? Te pazeste de depresie? Îti pastreaza aspectul fizic placut? Sau le face pe toate acestea? Fara tiroida te îngrasi si faci ceea ce medicii numesc „spaima înghetata”. Adica grasimea ce se acumuleaza în spatele globului ocular, îi face sa iasa în afara. În timp ajungi depresiv, iar celulele din organism nu-si mai fac treaba. Deci tiroida este vitala.” Tiroida te tine în viata frumos si fericit. Cum reuseste? „Tiroida ne controleaza absolut fiecare celula din corp prin intermediul hormonilor.”

Medicamente naturale care ajuta la vindecarea tiroidei

Care sunt hormonii tiroidieni? „T3 si T4 sunt hormoni tiroidieni. T3 este TRIIODOTIRONINA si T4 este tiroxina. Acestia sunt stocati în foliculii din lobii tiroidieni, care sunt stocati în sange, ajung în celulele noastre unde fac ceva incredibil de important. Acesti hormoni sunt mesageri din partea tiroidei si îi spun celulei cand sa manance si cand sa respire. Acesti hormoni îti maresc ritmul cardiac cand e nevoie, arderile celulare si cresterea organismului. Tiroida regleaza metabolismul.” Medicul ne sfatuieste sa avem grija de corpul nostru, sa facem sport si sa fim atenti la alimentatie. Toate functiile din corp sunt legate unele de altele.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img