joi, 25 aprilie, 2024

De ce insala barbatii femeile pe care le iubesc?

Distribuie:

Publicat:

Motivele pentru care un barbat insala au legatura cu nivelul lui de educatie, cu trasaturile de caracter, cu cat de bine arata. Si asta nu il face diferit de femeie, care insala exact din aceleasi motive ca si el, doar ca sunt judecati diferit de societate.

„Exista persoane care isi doresc sa sara anumite trepte sociale sau profesionale printr-o relatie sexuala ce le asigura aceste lucruri.Unii vor sa isi demonstreze ca inca mai pot, in timp ce altii vor sa creada ca pot avea pe oricine, oricand.

De asemenea, mai pot insela pentru ca se simt inselati, pentru ca nu se simt iubiti sau apreciati, pentru ca vor sa isi faca partenera sa sufere, pentru ca vor sa uite o iubita sau pentru ca vor sa isi impresioneze prietenii. In general poate fi vorba de o oportunitate pe care o au si nu vor sa o rateze sau pentru ca pur si simplu vor sa incerce ceva nou, ceva diferit”, precizeaza psihoteraputul Constantin Cornea pentru CSID.

Poate fi in egala masura o dovada de nesiguranta sau de incredere in fortele proprii. „Poate fi o slabiciune ce tine de caracter sau dovada unui temperament greu de stapanit, care are nevoie sa insele pentru a simti ca traieste. Pe de alta parte mai trebuie sa vedem la ce fel de nesiguranta ne raportam. Nesiguranta relatiei, jobului, frica de a nu fi parasit, teama de a nu rata o sansa, fuga de batranete, toate acestea pot fi motive de nesiguranta. Depinde de unghiul din care privim”, adauga psihoterapeutul Constantin Cornea.

Daca ne raportam la istoricul lui de viata, la traumele suferite, la doritele neindeplinite sau la un mod de viata hedonist, putem vedea tot atatea motive de nesiguranta ce il pot face sa insele sau sa devina adictiv, sa sufere de o tulburare de personalitate sau de comportament, sa dezvolte un sindrom depresiv sau sa isi descopere adevaratul drum in viata sau o noua preocupare care sa ii redea increderea in sine.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img