sâmbătă, 20 aprilie, 2024

De ce inteleptii tibetani si toate femeile frumoase beau apa calda dimineata. Cat de recomandata este aceasta deprindere

Distribuie:

Publicat:

Crezi ca obiceiul de a bea un pahar de apa rece dimineata este unul bun? A venit timpul sa punem punctul „i” si sa stabilim cat de recomandata este aceasta deprindere, intrucat in functie de temperatura apa poate fi benefica si nu prea.

De ce sa bem apa?

Orice om, care se respecta, cel putin o data in viata a fost interesat de secretele tineretii, detoxifierii, slabitului… Cu faptul ca trebuie sa bem apa este de acord atat medicina oficiala, cat si cea traditionala. Insa cand, in ce cantitati si de care, parerile se impart.

Noi am analizat sfaturile medicinii traditionale, populare, invataturile ayurvedice si cele de la calugarii tibetani. Se pare ca apa pura este unica sursa de viata si longevitate, doar ca trebuie s-o bem corect.

Este bine cunoscut faptul ca omul este constituit in proportie de 60-80% din apa. De aici apare si intrebarea: „De ce sa bem multa apa?” – pentru a trai! Iar cand spunem „multa” nu ne referim la un anumit numar de litri. Nu este obligatoriu sa bei 8 pahare de apa pe zi. Cel putin nu exista studii care sa confirme aceasta necesitate. Medicina oficiala spune ca trebuie sa bem atat cat vrem si atunci cand vrem.

Cantitatea de apa bauta depinde de sex, varsta, greutate, activitati fizice, mediul ambiant, alimentatie si altele. Potrivit datelor oferite de Institutul de medicina al SUA, barbatii au nevoie de 3,7 l de lichide pe zi, iar femeile de circa 2,7 l. Si nu are importanta sub ce forma este introdusa apa in organism: suc, ceai, supa, legume sau fructe.
Insa, potrivit invataturilor din Orient, secretul tineretii este anume apa cu temperatura de 40-45 de grade. Nu apa fierbinte, nu calduta, dar anume de aceasta temperatura. Se crede ca cel mai rau lucru pe care-l poate face omul pentru organismul sau este sa consume bauturi reci sau chiar cu gheata.

Doctorii tibetani sunt convinsi ca un pahar de apa fierbinte dimineata, pe stomacul gol, prelungeste viata cu 10 ani. Apa fierbinte omoara toate bacteriile din stomac, care s-au adunat peste noapte. In China, copiii sunt obisnuiti de mici sa bea apa incalzita inainte de mancare.

Ayurveda spune ca un pahar de apa calda imediat dupa trezire ne poate ajuta sa scapam de migrene, tensiune arteriala ridicata, anemie, obezitate, artrita si alte boli.

Si intr-adevar, apa rece nu trezeste organismul, dar il socheaza, determinand-ul sa porneasca semnalele necesare pentru incalzirea apei pana la temperatura optimala – cea din interiorul corpului.

Si astfel, in loc sa asimileze substantele nutritive, corpul iroseste energia pentru reglarea temperaturii. Iar aceasta nu este cea mai buna metoda de a arde caloriile, mai degraba cea mai nerecomandata.

Iata de ce un pahar de apa calda ( 40-45 de grade) de dimineata este cel mai binevenit. Ea imbunatateste metabolismul, purifica sangele, detoxifica organismul, iar sistemul digestiv este declansat treptat, fara soc.

In rezultat, acest obicei zilnic o sa-ti imbunatateasca aspectul pielii, vor disparea cosurile, vei pierde in greutate fara mare efort si ti se va normaliza tensiunea arteriala.
Poatenustiai.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img