vineri, 19 aprilie, 2024

De ce mint femeile mai mult decat barbatii

Distribuie:

Publicat:

O treime dintre femei spun asta partenerului fara sa simta intr-adevar acest lucru, depasindu-i astfel pe reprezentantii sexului masculin.

Nu este tocmai cel mai romantic lucru pe care sa il afli inainte de Valentine’s Day, insa este de preferat sa ii dai atentie inainte de a-i spune partenerului “Te iubesc!”.

Potrivit studiilor, o treime dintre femei isi exprima sentimentele din purapolitete.

In urma cercetarilor a iesit la iveala ca femeile o spun adesea pentru ca partenerul a spus-o primul si se simt presate sa raspunda in acelasi mod.

Surprinzator sau nu, doar o cincime dintre barbati recunosc ca ar fi facut acest lucru.

Alti respondenti au recunoscut ca au raspuns unei declaratii de dragoste cu o varianta similara, dar nu adevarata, pentru ca parea cel mai potrivit lucru pe care il puteau spune, arata studiul realizat cu ajutorul a 1.800 de cupluri, de catre Lovehoney.

Sub 15% dintre cei chestionati au recunoscut ca au spus-o fara sa o simta in timpul unei partide de sex.

In timp ce femeile sunt cele predispuse la a spune cele doua cuvinte fara sa o simta, barbatii sunt cei care o spun adesea primii.

Doar 5% dintre barbati au declarat ca ar astepta ca partenera sa o spuna prima, in timp ce mai mult de o cincime dintre femei declara ca au asteptat intotdeauna ca barbatul sa faca primul declaratia.

Desi a spune primul “Te iubesc!” poate parea un gest curajos si romantic, este extrem de riscant.

Aproximativ jumatate dintre cei ai caror parteneri au spus-o primii sustin ca nu au raspuns cu aceeasi replica.

Femeile au fost mai sincere in cadrul studiului,  59% dintre ele recunoscand ca nu au raspuns declaratiei de iubire primite, comparativ cu doar 41% dintre barbati.

Motivul pentru care nu au raspuns cu aceeasi moneda a fost faptul ca nu isi iubeau partenerul, raspuns ales de 74% dintre femei si 62% dintre barbati.

Acest lucru este de inteles, intrucat multi oameni se grabesc sa dea cartile pe fata si sa isi puna inima la picioarele partenerului.

Mai mult de jumatate dintre cei chestionati (59%), au spus “Te iubesc.” unuipartener nou in decurs de o singura luna de la prima intalnire.

Surprinzator, si chiar alarmant, este ca 3% au spus-o chiar la prima intalnire, iar 13% in prima saptamana de relatie.

Aproximativ patru din 10 cupluri isi spun “Te iubesc” de cateva ori pe zi atunci cand sunt intr-o relatie stabila.

Mai mult de o treime o spun o data pe zi, iar 14% o spun de cateva ori pe saptamana.

Barbatii simt de doua ori mai mult nevoia de a auzi aceste cuvinte de la partenera de cuplu si considera acest aspect extrem de important.

Aproximativ jumatate dintre subiectii chestionati simt ca oamenii care spun des “Te iubesc!” nu isi exprima adevaratele sentimente spunand-o.

Un procent similar a adaugat ca se face prea mare caz in legatura cu aceste doua cuvinte si ca prefera sa fie ceva mai rezervati.

Un reprezentant al celor de la Lovehoney a declarat: “Aceste noi cercetari arata ca barbatii se simt mai confortabil cand preiau initiativa atunci cand vine vorba de a spune “Te iubesc”. Insa tot barbatii sunt cei care sunt mai rezervati si mai putin pregatiti cand vine vorba de a o spune fara sa o simta cu adevarat.”

Top motive pentru care oamenii spun “Te iubesc” fara sa o simta:
1. Partenerul a spus-o si m-am simtit dator sa o spun la randul meu.
2. Parea un lucru firesc de facut.
3. Am spus-o pentru a-mi linisti partenerul.
4. Faceam sex.
5. M-am simtit obligat sa o spun fiindca eram impreuna de mult timp.
6. Am crezut ca imi sporeste sansele de a avea parte de sex.
7. A fost un accident, nu am vrut sa o spun de fapt.
8. Voiam sa le fac pe plac prietenilor/familiei.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img