marți, 16 aprilie, 2024

De ce ne apar pungile sub ochi?

Distribuie:

Publicat:

Aparitia pungilor sub ochi este un fenomen destul de comun, dar cum se explica si care sunt cauzele aparitiei acestor manifestari inestetice?

Acest fenomen are o denumire stiintifica: hipercromia periorbitala, iar metoda medicala pentru tratament este blefaroplastia – care este o interventie chirurgicala cosmetica conceputa pentru cei care doresc sa scape de cearcanele de sub ochi, potrivit descopera.ro.

Aceasta manifestare a oboselii permanente si a conditiei de somnolenta pe care o confera pungile sub ochi si cearcanele pot avea o multime de cauze. Noi toti avem celule adipoase deasupra, sub si in jurul ochilor, cu timpul, insa, tesutul orbital isi pierde din elasticitate si permite celulelor adipoase sa se lase in jos. Iar nuanta mai intunecata a cearcanelor se datoreaza vaselor sanguine din jurul ochilor care ies la suprafata. 

Pungile de sub ochi pot fi transmise si prin ereditate, iar pe langa asta, orice fel de lichid poate face cearcanele mai pronuntate, acestea fiind mai vizibile dimineata. 

Remedii pentru a scapa de cearcane sunt diverse. Acestea pot fi ascunse sub machiaj sau pot fi solutionate de medicul plastician prin injectare de botox sau prin interventie chirugicala numita blefaroplastie. Exista si remedii naturiste: aplicarea pliculetelor reci de ceai sau a feliilor de castraveti, fiindca frigul va restrange vasele sanguine. O alta si cea mai recomandata metoda este somnul de minim 8 ore pe noapte si modul de viata sanatos.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img