joi, 28 martie, 2024

De ce nu reusesti, totusi, sa slabesti

Distribuie:

Publicat:

Ai facut schimbari in dieta ta si ai inceput sa faci exercitii fizice, dar nu reusesti sa slabesti. Sau poate ca ai reusit sa slabesti putin, dupa care ai pus la loc kilogramele. Asa ca nu poti sa nu te intrebi de ce nu reusesti sa slabesti. Se pare ca exista mai multe lucruri pentru care se intampla acest lucru. Cel mai important este sa iti dai seama ca ai luat decizia de a avea o viata mai sanatoasa. Acesta este primul obstacol mare peste care trebuie sa treci si ai inceput sa faci schimbari in dieta ta. Este mult mai usor sa ai o dieta proasta si sa stai pe canapea. Faptul ca faci lucruri pentru a-ti imbunatati starea de sanatate este deosebit de important si va fi forta de la baza succesului tau. Iata cateva motive pentru care nu reusesti sa slabesti!

1. Faci prea multe exercitii. Ai inceput o noua rutina de exercitii si iti place. Este interesant sa te conectezi cu corpul tau prin activitatea fizica. Te simti bine si cand vezi ca ai mai multa forta si ca incep sa-ti creasca muschii. Iti place si vezi toate avantajele. Insa s-ar putea sa incepi sa lucrezi mai mult si mai intens. Daca te-ai simtit bine facand exercitii fizice pentru 3 zile pe saptamana, atunci de ce nu ai face pentru 5 zile? De ce nu ai face pana la urma 7 zile de antrenamente cardio si de forta? Daca te-ai simtit bine facand o ora de antrenament, de ce sa nu incerci doua? Sau trei? Aceasta ar putea fi o modalitate sigura de a pierde mai multe kilograme. Din pacate, nu functioneaza astfel si este mai bine sa ii permiti corpului sa se odihneasca. Atunci cand te antrenezi prea mult, poti face lucruri care au un efect asupra sistemului nervos central. Pui corpul intr-o situatie in care este in mod constant stresat si elibereaza hormoni de stres. Suprasolicitarea poate duce la raniri, iti poate slabi sistemul imunitar si te poate face predispusa la imbolnavire.

2. Nu dormi suficient. Daca organismul tau nu are parte de orele suficiente de somn, poti duce la aparitia aceluiasi sindrom de suprasolicitare in corp. Atunci cand nu dormi cat ar trebui, corpul tau incepe sa creada ca exista o trauma. Altfel de ce nu ai dormi? Iar acest lucru poate duce la ridicarea nivelului de hormoni de stres. Poate aparea inflamatia in organism, care este centrul a numeroase afectiuni. Impreuna cu nivelul ridicat al hormonilor de stres, pierderea in greutate este dificila, iar metabolismul tau incepe sa incetineasca. Este important sa dormi intre 7 si 8 ore pe noapte. 

3. Nu mananci suficient. Acest lucru poate parea contraintuitiv. Nu ar trebui sa slabesti atunci cand mananci mai putin? Este vorba din nou despre metabolism si despre problema hormonilor de stres. Gandeste-te la grasimea corporala ca la o sursa de combustibil. Atunci cand stresul sau trauma apare in viata ta, grasimea poate fi descompusa si folosita ca energie de corpul tau. Atunci cand reduci prea mult numarul de calorii, corpul tau considera din nou ca are de-a face cu o trauma sau cu infometare, avand in vedere ca nu prea mananci. Depozitele de grasimi corporale pot fi un plan de urgenta al corpului. Cand nu mananci suficient, metabolismul tau incetineste imediat, deoarece corpul tau nu vrea sa piarda ceea ce are. Este vorba despre conservare, iar pierderea in greutate nu va fi pe lista prioritatilor corpului tau. Permite-i corpului sa fie hranit si ingrijit. Organismul are nevoie de combustibil consistent pentru a functiona corect si pentru a pierde in greutate. sursa: eva.ro
F.G.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img