marți, 19 martie, 2024

De ce nu trebuie sa dormi cu fata pe perna

Distribuie:

Publicat:

Atunci cand dormi cu fata pe perna, iti presezi si iti deteriorezi mecanic tenul, afectandu-ti circulatia sanguina normala, ceea de duce la deprivarea pielii de oxigen pe timpul noptii. Toate aceste procese duc la aparitia prematura a ridurilor. Pentru a minimiza riscurile, alege o alta pozitie de somn. In mod ideal, incearca sa dormi pe spate, cu o perna lunga si subtire sub gat, in loc de o perna. In acest fel, pielea tenului va ramane catifelata pentru mai mult timp. In plus, aceasta pozitie iti va intari si musculatura gatului. Perioada cuprinsa intre orele 22-02 sunt cele mai bune pentru refacerea orgaismului si mai ales pentru a te putea concentra a doua zi asupra tuturor sarcinilor.

Nu doar ca organismul tau se reface la nivel celular in timpul somnului, dar beneficiile sale se resimt la exterior. Asigura-te ca bei un pahar de apa inainte cu cel putin 30 de minute de a te duce la culcare, deoarece apa ajuta la producerea de melatonina, aceasta fiind hormonul somnului. Totodata te va ajuta sa te mentii hidratat pe parcursul noptii. Dupa o noapte linistita cu cel putin 7 ore de somn vei observa cum pielea ta este mult mai radioasa, luminoasa si catifelata.

In schimb ce un somn de proasta calitate va contribul la dezvoltarea hormonilor de stres, si in felul acesta te vei confrunta cu prezenta afectiunilor inflamatorii ale pielii, cele mai frecvente fiind psoriazisul si eczemele. In plus, imunitatea ta are de castigat atat timp cat creierul este odihnit si are timp sa isi refaca rezervele de energie. Incearca sa alegi o saltea buna care sa iti permita sa te odihnesti corespunzator, o lenjerie de calitate de preferabil din fibra de bambus sau din matase si sa indepartezi toate sursele ce ar putea sa iti perturbe calitatea somnului. sursa: clicksanatate.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img