marți, 16 aprilie, 2024

De ce o statie de calcat este mai buna decat un fier de calcat

Distribuie:

Publicat:

Putine gospodine spun ca le place sa calce haine, dar si mai putine spun acest lucru cand fierul de calcat deja nu mai face fata camasilor sotului si sunt necesare calcari repetate ca aceasta sa fie impecabila si fara cute. In ajutorul acestora vine o statie de calcat care, pe langa faptul ca este mai puternica decat un fier de calcat traditional, aduce si alte avantaje.

Probabil ca mereu te-ai intrebat ce beneficii are o statie de calcat in comparatie cu un fier de calcat traditional. Vom expune mai jos cateva dintre acestea, dar iti vom spune si dezavantajele, ca sa decizi singur ce optiune preferi.

Avantaje:

O statie de calcat produce mult mai multi aburi decat un fier de calcat traditional. In acest fel, tesaturi de orice tip pot fi calcate mult mai repede si mai eficient. Asadar, economisesti mult timp. De asemenea, nici hainele nu se uda de la aburul puternic.

– Ce nu vei putea face cu un fier de calcat traditional e sa calci vertical. In schimb, poti face acest lucru cu o statie de calcat. Asadar, perdelele si draperiile sau chiar hainele de pe umeras pot fi calcate mai usor.

– Cand folosesti o statie de calcat nu exista riscul sa arzi sau sa topesti hainele. Aceste dispozitive au un indicator separat pentru temperatura aburului, asa ca poti calca orice tesatura fara a fi obligat sa setezi temperatura in functie de material.

– Dispozitivul cu care practic calci hainele din cadrul unei statii de calcat este mult mai usor si poate fi manevrat cu usurinta fata de fierul de calcat traditional. Asta se intampla deoarece rezervorul de apa se gaseste separat de dispozitivul de calcat.

– Rezervorul unei statii de calcat este mai mare decat cel al unui fier de calcat. Astfel, nu va trebui sa stai foarte des cu grija de a sta sa reincarci rezervorul si poti calca mai mult timp fara intrerupere.

– Nu trebuie sa te ingrijorezi daca ai uitat statia de calcat in priza, deoarece are incorporat un termostat care asigura oprirea automata dupa o vreme, daca nu mai este folosita.

– Ai mai multa libertate si flexibilitate in miscare, deoarece firul nu este conectat direct la priza, ci la generatorul de aburi.

– Poti pune apa de la robinet in rezervor, deoarece o statie de calcat are incorporat un sistem de anticalcinare.

Dezavantaje:

– O statie de calcat ocupa mai mult spatiu fata de un fier de calcat traditional, din cauza dimenisunilor.

– O statie de calcat este mai scumpa.

– Mai multa energie este consumata de o statie de calcat fata de un fier de calcat traditional.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img