joi, 25 aprilie, 2024

De ce pare asa de dificil sa scapam de kilogramele in plus

Distribuie:

Publicat:

Indiferent de sex, varsta, indiferent daca kilogramele in plus se datoreaza unei sarcini, unei despartiri sau pur si simplu imposibilitatii de a renunta la dulciuri, pierderea in greutate nu este nici pe departe la fel de usoara ca luarea in greutate.

Nu conteaza numarul de kilograme pe care vor sa il piarda, foarte putini sunt cei care isi duc dorinta de a slabi la bun sfarsit, ceilalti avand o serie de motive pentru care renunta:

1) Pierderea in greutate dureaza prea mult. Dietele chinuitoare, exercitiile fizice zilnice, stabilirea ritmului de viata sanatos par sa dea rezultate foarte intarziate in comparatie cu asteptarile tale. Pentru a continua ceea ce ai inceput, cunoaste-ti si accepta-ti ritmul de slabire, calculeaza numarul de kilograme de care scapi intr-o saptamana de dieta si exercitii fizice si calculeaza perioada in care vei ajunge la numarul de kilograme pe care ti le doresti.

2) Senzatia de foame este constanta. Slabitul functioneaza dupa un principiu: caloriile consumate nu echivaleaza cu caloriile arse. Daca alegi feluri de mancare cu multe calorii, vei putea lua cateva inghitituri, acestea neputand sa umple stomacul si lasand sezatia de foame constanta. Alege mancarurile cu mai putine calorii (fructe, legume, alimente bogate in fibre). Acestea ofera senzatie de satietate pe o durata mai lunga de timp.

3) Iti lipsesc gustarile preferate. Pizza, burgeri, cartofi prajiti, ciocolata, inghetata – la asta ne gandim toti atunci cand spunem “gustari preferate“. intr-adevar, este greu sa te tii de o dieta prea restrictiva. Totusi, “regulile sunt facute pentru a fi incalcate”, asa ca oricui ii este permisa o mica abatere de la dieta. incearca sa mananci sanatos in majoritatea timpului, iar din cand in cand te poti bucura de o ciocolata sau un burger. Daca, totusi, iti doresti sa nu te abati prea mult de la reguli, poti incerca o pizza vegetariana in locul unei pizza cu de toate sau o ciocolata dietetica.

4) Exercitiile fizice sunt o povara prea mare. Exista cel putin un sport pe care fiecare persoana il agreeaza. Daca jogging-ul nu este pentru tine, poti incerca o clasa de cycling. Daca nu poti duce la bun sfarsit un antrenament de una singura, atunci ai nevoie de un curs de aerobic care sa te motiveze. Sau, daca simti ca exercitiile fizice pur si simplu nu sunt pentru tine, incearca sa faci o plimbare pe jos, cu rolele sau pe bicicleta.

5) Nimic nu functioneaza. Faptul ca mancatul sanatos si exercitiile fizice nu functioneaza este un motiv pentru a-i intelege pe cei ce renunta la visul de a fi in forma. Exista anumite motive pentru care ceea ce faci nu da rezultate, cum ar fi practicarea exercitiilor in mod gresit sau nepracticarea exercitiilor potrivite, efectuarea a prea putine exercitii sau combinarea acestora cu mai multa mancare decat e necesar. Cel mai bun sfat in acest caz ar fi apelarea la un nutritionist sau la un antrenor personal intrucat acestia au cunostintele necesare pentru a observa si corecta greselile facute in drumul tau spre atingerea unui corp perfect. sursa: elle.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img