vineri, 26 aprilie, 2024

De ce sa bei cafeaua cu lapte de migdale?

Distribuie:

Publicat:

Stim ca laptele de migdale este o alternativa excelenta pentru persoanele care sunt intolerante la lactoza din laptele de vaca sau sunt alergice la soia, precum si pentru cei care urmeaza o dieta vegana. Insa, daca nu ai niciuna dintre aceste probleme, se merita oare sa bei cafeaua cu lapte de migdale?

Ambele variante sunt hranitoare si sanatoase, daca este sa ne luam dupa taberele care le promoveaza proprietatile. Insa, exista cateva diferente semnificative intre ele, astfel ca doar tu poti sa decizi daca merita sa inlocuiesti laptele de vaca cu cel de migdale. Daca vrei sa obtii o bautura saraca in calorii, atunci laptele de migdale este perfect pentru tine in combinatie cu cafeaua. In schimb, daca esti preocupata de calitatea nutritionala a alimentelor pe care le consumi, atunci laptele de vaca va oferi mai multe substante nutritive. 

"Laptele de migdale este sarac in grasimi saturate si in calorii. El are un continut bogat in vitamina E si grasimi bune omega-3 care sunt esentiale pentru sanatatea creierului si care scad nivelul colesterolului rau. In schimb, laptele de vaca integral este bogat in lactoza, calciu, fosfor, magneziu si proteine, astfel ca este mai nutritiv decat laptele de migdale. Laptele integral este o sursa excelenta de calciu, furnizand corpului 300 de miligrame de calciu si 8,5 grame de proteine, in vreme ce laptele de migdale aduce un aport de numai 130 grame de calciu si 1,5 grame de proteine pe portie", explica nutritionistul Lucy Beaumont, citat de publicatia popsugar.com

Daca vrei sa folosesti laptele de migdale pentru ceai sau cafea este important sa alegi un sortiment de calitate si sa citesti cu atentie eticheta cu ingrediente. Un lapte de migdale sanatos si bun trebuie sa contina doar migdale, apa si eventual sare. Daca bei cu regularitate lapte de migdale este mult mai rentabil sa ti-l prepari singura acasa folosind migdale inmuiate in prealabil in apa cateva ore si mixate cu o cantitate dubla sau chiar tripla de apa. Apoi strecori laptele cu ajutorului unui tifon si obtii o bautura delicioasa, 100% naturala.

sursa: eva.ro
 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img