vineri, 19 aprilie, 2024

De ce sa consumati lactate cu turmeric

Distribuie:

Publicat:

Turmericul se foloseste deseori in combinatie cu lactate, in special in cazuri de intoxicare, cand trebuie sa restabilim flora intestinala.

Reteta: jumatate de lingurita de pulbere galbena de curcuma se opareste cu 50-60 ml de apa clocotita, se lasa acoperit 5 minute, apoi se adauga un pahar de lapte batut. Se poate adauga si o lingurita de miere de albine. Luat zilnic, inainte de culcare, cocktail-ul inta­reste puterea de aparare a organismului, imbunatateste digestia.

Pentru reglarea metabolismului sau in cure de slabit se prepara un cocktail condimentat. Aveti ne­voie de 500 ml apa clocotita, in care se adau­ga o lin­gu­ra de curcuma, 3 linguri de ceai negru uscat, 3 felii de ghimbir proaspat, 1/6 lingurita de scortisoara, 3 seminte de cardamom. Se acopera vasul cu capac si se inveleste intr-un prosop flau­sat. Dupa racire, se strecoara si se amesteca cu 500 ml de lapte batut (nu se adauga in ceaiul fierbinte!) si o lingurita miere de albine. Se bea in timpul zilei, cu inghitituri mici.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img