vineri, 26 aprilie, 2024

De ce spermatozoizii preferă iarna

Distribuie:

Publicat:

De ce spermatozoizii preferă iarna. Iarna, sperma bărbaților cu dificultăți în a avea copii ar fi mai mobilă și ar avea o concentrare mai bună. Elemente favorabile fertilizării.

Aveți dificultăți în conceperea unui copil? Se pare că ți-ai putea crește șansele de a avea un copil în timpul iernii, potrivit rezultatelor unui studiu publicat în revista medicală American Journal of Obstetrics and Gynecology. Sperma bărbaților cu probleme de fertilitate ar fi mai fertilă iarna.

Cercetătorii de la Universitatea Ben-Gurion din Negev (Israel) au colectat 6.455 de probe de spermă de la bărbați din cuplurile care nu au reușit să aibă un copil între ianuarie 2006 și septembrie 2009.

De ce spermatozoizii preferă iarna

Timp de trei zile, înainte de a furniza o probă de spermă, participanții s-au abținut de la sex. Cercetătorii au evaluat volumul de spermă, concentrația de spermă, motilitatea, morfologia și acrosomul (o structură asemănătoare capului spermatozoizului, esențială pentru fertilizare), având în vedere că concentrația normală a spermei este de cel puțin 15 milioane.

Oamenii de știință au descoperit că, atunci când bărbații au o concentrație normală de spermatozoizi, volumul de spermă apare constant pe tot parcursul anului, concentrația de spermă crește din martie până în mai, procentul de spermatozoizi mobili este mare în timpul verii și slăbește iarna. Dar, procentul cel mai mare de spermatozoizi cu mișcare rapidă este observat în lunile de iarnă, ca și sperma morfologiei normale.

Iarna este benefica pentru barbatii infertili

Oamenii de știință au descoperit că, pentru o concentrație scăzută a spermatozoizilor, calitatea spermatozoizilor scade în timpul verii și se îmbunătățește treptat în timpul toamnei și al iernii.

Pentru a promova o calitate mai bună a spermatozoizilor, bărbaților li se recomandă să nu fie supraponderali, pentru a evita consumul excesiv de alcool și fumatul.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img